avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parinte singur
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parinte singur

Buna ziua

Numele meu este Roxana cresc 2 copii monori singura si locuim in Irlanda.Copiii sunt aici la scoala,dar vorbesc si romaneste.
Tatal copiiilor mei este irlandez,suntem separati de 4 ani ,nu am fost casatoriti.Copiii locuiesc cu mine.Copiii sunt nascuti in Irlanda dar au si certificat romanesc.Ambii copii au in certificatul de nastere si numele meu de familie nu numai al tatalui.
Vreau sa ne mutam in Romania (eu cu copiii) si sa imi inscriu copiii la o scoala de stat.
Pot face asta fara acordul/samnatura tatalui??
Ce act judecatoresc trebuie sa fac?
Ce acte trebuies depuse la judecatorie?
Cat ma costa?
PS sunt sigura ca sunt multe mamici in situatia mea(poate singure,poate speriate).
Va rog sa ma ajutati cu cat mai multe imformatii.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:55, 9 Mai 2020
v-ar fi util sa intrebati in Irlanda cum faceti toate astea si cat va costa.
Daca veniti fara acordul tatalui, puteti fi acuzata de acesta de rapire de minori.
Contactati un avocat acolo unde sunteti si vedeti cum va mutati legal. Acolo ar trebui sa va judecati.
Nu am avut nevoie de samnatura tatalui sa pot pleca din Irlanda in Romania.Legal am putut iesi cu copiii din tara fara samnatura tatalui,fara aprobarea lui.
Am sunat la Frontiera Romaniei si m-i s-a spus ca pot iesi din Irlanda fara aprobarea tatalui daca copiii au trecut pe pasaport adresa din Irlanda si alte chestii.
Problema mea e in Romania se cer semnaturi din partea tatalui sa ii inscriu acolo la scoala..
Nu va ziceam ca nu puteti fizic iesi, insa daca iesiti, repet, tatal poate face plangere pt rapire pt ca locuinta copiilor este de fapt acolo unde sunteti. Dvs nu vreti sa iesiti, vreti sa parasiti Tara unde sunteti si sa va stabiliti in Romania, nu e o iesire...
Tatal are o relatie cu copiii? ii intretine, ii viziteaza ? Conteaza mult cum va reactiona tatal.
puteti veni cu ei in tara si sa va judecati aici , e si asta o varianta, insa sfatuiti-va cu un avocat acolo.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Mai 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. sunt în divort si este înca pe rol si am doi copii ... Luping Luping Bună ziua. Sunt în divort si este înca pe rol si am doi copii f mici. Dacă nu mi se cer documente la vama și pot scoate copiii din tara, ma poate acuza ... (vezi toată discuția)
Am declarație acord de la tatăl copiilor valabilă până în 2021 pentru a ieși cu ei din țară. mai am nevoie de acordul lui pentru a-i lua cu mine, să locuim împreună cu noul meu soț? Elena717 Elena717 Buna ziua, Sunt divortata si eu si fostul sot avem 2 copii, un copil nascut in timpul casatoriei, celalat nascut dupa pronuntarea divortului. Un copil are 12 ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns In urma unei ordonante pesedinteala , instanta hotaraste incredintarea minorei la tata. Aceasta hotarire este definitiva si executorie fara termen si fara ... (vezi toată discuția)