avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Sunt în divort si este înca pe rol si am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Sunt în divort si este înca pe rol si am doi copii ...

Bună ziua. Sunt în divort si este înca pe rol si am doi copii f mici. Dacă nu mi se cer documente la vama și pot scoate copiii din tara, ma poate acuza fostul sot de furt? Sau pot fi acuzata de orice? El nu locuiește în România. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:40, 21 August 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU puteţi ieşi din ţară fără declaraţia notarială de acord al tatălui pentru a ieşi din ţară cu cei doi copii.
Lăsați în seama mea daca pot ieși sau nu. Eu am intrebat dacq pot fi acuzata de ceva. Multumesc

Martonze a scris:

NU puteţi ieşi din ţară fără declaraţia notarială de acord al tatălui pentru a ieşi din ţară cu cei doi copii.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, de rapire internationala de copii.
Ca sa iesiti din tara legal, aveti nevoie de declaratia acord a tatalui sau o hotarare a instantei care sa suplineasca acest acord.
Va rog sa nu va mai burzuluiti la cei care va raspund " nu puteti " al lui Martonze, inseamna ca nu e voie legal, nu ca nu ii puteti scoate in portbagaj.
Legal, nici fizic nu puteti pt ca ar trebui sa va opreasca la vama, daca copiii au tata in certificat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2021
gi-jane2, moderator
Daca iesiti din tara prin incalcarea legii penale veti raspunde penal ceea ce inseamna ca statul roman va ajunge sa aplice o sanctiune din domeniul dreptului penal.
Fara declaratia tatalui iesirea din tara ar fi una cu incalcarea legii penale, insa, exista mai multe infractiuni care pot fi savarsite.

Daca minorul nu are tata in actul de nastere atunci nu veti avea nicio problema si nu veti incalca nicio lege.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu cred ca sa "burzuluit" nimeni. Am vrut un răspuns la subiect. Mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Da, de rapire internationala de copii.
Ca sa iesiti din tara legal, aveti nevoie de declaratia acord a tatalui sau o hotarare a instantei care sa suplineasca acest acord.
Va rog sa nu va mai burzuluiti la cei care va raspund " nu puteti " al lui Martonze, inseamna ca nu e voie legal, nu ca nu ii puteti scoate in portbagaj.
Legal, nici fizic nu puteti pt ca ar trebui sa va opreasca la vama, daca copiii au tata in certificat.

Alte discuții în legătură

Parinte singur Roxanna35 Roxanna35 Buna ziua Numele meu este Roxana cresc 2 copii monori singura si locuim in Irlanda.Copiii sunt aici la scoala,dar vorbesc si romaneste. Tatal copiiilor mei ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a iesi din tara cu minorul/ obligatia de a face brokenangel brokenangel buna ziua, am divortat , am un baietel de 4 ani si custodie comuna cu program de vizitare minor weekend ul 1-3 si in vacante am discutat cu sotul si am ... (vezi toată discuția)
Șofer pe tir, sunt acuzat de complicitate la furt în franța fără să fiu vinovat. mă pot întoarce acasă? Mihail2000 Mihail2000 Buna ziua ....sunt acuzat de complicitate la un furt ....sa constat la descarcare ca lipsesc 4 pal din 10 incarcati de mine . Eu am incarcat din franta apoi am ... (vezi toată discuția)