avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Schimbare functie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Schimbare functie

Are dreptul un angajator sa îmi schimbe funcția la 6 luni după ce ma întorc din ccc doar ca să pună pe altul în loc doar ca asa vrea el?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 11 Mai 2020
Nu.
Dar ce e de făcut dacă ma presează sa îmi dau demisia pentru ca ei deja au pe altul în loc si o sa revin într o funcție inferioara
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Incercati sa sesizati ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acțiune împotriva angajatorului după semnarea demisiei Sucoverschi Sucoverschi Dar dk sunt chemat să semnez demisia mai pot acționa împotriva angajatorului? (vezi toată discuția)
Buna ziua. fiica mea a fost anuntata ca de la 1 martie trebuie ... Grace 03 Grace 03 Buna ziua.Fiica mea a fostt anuntata ca de la 1 martie trebuie sa si dea demisia deoarece se inchide firma unde lucreaza.Ce se poate face?Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Buna seara! pe 9 octombrie pot sa mi depun dosarul ptr pensionare ... StanKamilla StanKamilla Buna seara! Pe 9 Octombrie pot sa mi depun dosarul ptr pensionare limita de virsta Amgajatorul(privat) face presiune sa mi depun demisia. Legal poate sa ma ... (vezi toată discuția)