avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Fiica mea a fost anuntata ca de la 1 martie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Fiica mea a fost anuntata ca de la 1 martie trebuie ...

Buna ziua.Fiica mea a fostt anuntata ca de la 1 martie trebuie sa si dea demisia deoarece se inchide firma unde lucreaza.Ce se poate face?Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:13, 9 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NU trebuie sa-si dea demisia, intrucat nu va putea beneficia de somaj.

Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Fata dvs poate sa sesizeze ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator sau poate sesiza instanța judecătorească, solicitând anularea demisiei, dacă aceasta a fost provocată de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, la serviciu mi-au pus în vedere sa îmi caut de ... AMA09 AMA09 Bună ziua, La serviciu mi-au pus în vedere sa îmi caut de lucru pe motiv ca am ținut legătura cu un fost coleg. Menționez ca nu a zis nimeni ca este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca femeie de serviciu, ... Gqbi Gqbi Bună ziua, lucrez la o sala de fitness ca și femeie de serviciu, mai am doua colege toate trei fiind angajate de firma , pe unele locații șeful meu ... (vezi toată discuția)