avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii de mijloace fixe (masini,aparatura ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii de mijloace fixe (masini,aparatura birotica)in institutii publice in 2010

se pot achizitiona in institutii publice( ex:primarii )masini, aparatura birotica,programe???care este legea sau ordinul?
Cel mai recent răspuns: begonia , utilizator 12:06, 28 Decembrie 2009
Legea 215/2001 a administratiei publice locale, care reglementeaza si regimul autonomiei acestei administratii, care poate dispune de bugetul propriu, in limitele impuse de lege, permite asemenea achizitii cu respectarea legii. In cazul nerespectarii prevederilor legale se poate sesiza pe cale administrativa Prefectura, iar pe cale judiciar-financiara, Curtea de Conturi.
stiam ca in 2009 printr-un ordin s-au oprit astfel de achizitii de mijloace fixe(nu stiu nr.si data),vreau sa stiu daca a aparut ceva nou cu specificare in 2010
Iar eu nu stiu sa existe vreun ordin care sa interzica ci numai care solicita cheltuieli cat mai rationalizate si necesare prioritar in limita bugetului.
Poate ca nu reusesc eu sa identific vreun alt ordin interior (MAI), dar ma indoiesc.
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34/2009 cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2009 si reglementarea unor masuri financiar-fiscale,publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 249, din 14 aprilie 2009.
Art. 24. — (1) De la data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante de urgenta, autoritatilor si institutiilor publice prevazute la art. 21 li se interzice achizitionarea, preluarea in leasing sau inchirierea de:
a) autoturisme, astfel cum sunt acestea definite la alin. (1) al art. 3 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 102/2006, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) mobilier si aparatura birotica, asa cum sunt prevazute la subgrupele 3.1. „Mobilier” si 3.2. „Aparatura birotica” din cadrul grupei 3 „Mobilier, aparatura birotica, sisteme de protectie a valorilor umane si materiale si alte active corporale” din Hotararea Guvernului nr. 2.139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, cu modificarile ulterioare, precum si obiecte de inventar de natura acestora, in scopul dotarii spatiilor cu destinatia de birou.
(2) Asigurarea necesitatilor de bunuri prevazute la alin. (1) se va putea face numai prin redistribuiri din cadrul aceleiasi institutii sau de la alte institutii publice.
(3) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) si (2):
a) autoritatile si institutiile publice nou-infiintate dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, numai in rimul an de functionare, daca acestea nu provin din estructurarea si/sau reorganizarea altor institutii publice, deja
existente;
b) achizitiile pentru realizarea proiectelor finantate din mprumuturi, din fonduri externe nerambursabile si din ondurile e cofinantare si prefinantare aferente, precum si din fonduri provenite din donatii si sponsorizari;
c) obiectivele de investitii cu punere in functiune dupa data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cu conditia a in devizul general al lucrarii acestea sa fi fost prevazute ca prima dotare.
(4) Achizitiile publice aflate in curs de desfasurare la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta se vor efinitiva pe baza prevederilor legale in vigoare la data initierii rocedurilor respective, numai in conditiile in care autoritatea ontractanta a transmis deja, pana la intrarea in vigoare a rezentei ordonante de urgenta, spre publicare anuntul sau nvitatia de participare.
Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare articol 24 oug 34/2009 idanisor idanisor Poate ma ajutati sa interpretez prev. art 24 privind interdictia achizitionarii de mobilier (asta ma intereseaza pe mine) de catre institutiile publice. Este ... (vezi toată discuția)
Investitii mihteo mihteo Conform legislatiei in vigoare la aceasta data institutiile de invatamant preuniversitar pot face investitii in imprimante si xeroxuri- de valoare obiecte de ... (vezi toată discuția)
Achizitionare calculatoare in 2011 doinasmeu doinasmeu o institutie publica, bugetara, poate achizitiona calculatoare, laptopuri in 2011? (vezi toată discuția)