avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere forțată
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere forțată

Acum aprox o săptămână am smenat un cim cu firma mellon. Cim a fost printat si semnat la mine acasă în dublu exemplar împreună cu toate celelalte documente necesare angajării și după le-am trimis scanate prin e-mail înapoi la firmă. După nici 2 zile după ce am fost la medicina muncii am fost sunat ca nu o să mai încep serviciul la data stabilită și că ar trebuii să semnez un document de demisie + să trimit documentele de angajare în dublu exemplar la sediul firmei prin curier. Eu am așteptat mai bine de 3 luni să lucrez la firma acesta și să mi se spună să demisionez așa pur și simplu că deh' corona virus(motivul care l-au folosit) nu îmi pare să fie normal mai ales că este un job 95% remote. Nu am semnat documentul de demisie și acum sunt sunat constant să le fac pe plac. Eu m-am gândit să le trimit documentele fără demisie prin ramburs la 500 de lei pentru tot timpul irosit. Demisia aș trimite-o abia după ce primesc banii din ramburs. Ce părere aveți?
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2020
Xpoisonxdartx, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:18, 12 Mai 2020
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator.

Nici nu este nevoie de demisia dvs., intrucat in baza art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot sa fac daca firma la care am lucrat nu imi da decizia de incetare a activitatiii nicoleta001 nicoleta001 Buna ziua! Sotul meu si a dat demisia de la firma la care lucra , demisie cu acordul partilor , pe 24 iulie. Pe 26 iulie a semnat in dublu exemplar decizia ... (vezi toată discuția)
Problema firma mddanu mddanu am o problema cu o firma de curierat care de 2 saptamani ma tot amana cu predarea unui ramburs..rambursul trebuia sa il primesc in 3 zile de la ridicarea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi raspudeti 2 bz13mig bz13mig am fost anuntat verbal ca ,mi se deface CIM pe motiv disciplinar ... (vezi toată discuția)