avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa de munca pt sudori
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa de munca pt sudori

Tatăl meu a lucrat ca sudor la o ferma de porci din Magurele Jud Ilfov “I.A.I Magurele gospodăria de partid” unde trebuie sa meargă sa depună acte sau cum face sa obțină grupa....anul acesta trebuie sa iasă la pensie...va rog mult de tot astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:15, 12 Mai 2020
Sa ceara la firma emiterea unei adeverinte intocmite conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform Legii pensiilor nr. 263/ 2010 si a normelor de aplicare aprobate prin HG nr. 257/ 2011 firma poate emite adeverinta numai daca in arhiva firmei se regasesc documente scrise intocmite la vremea respectiva cu respectarea legislatiei in vigoare la acea data, documente care atesta incadrarea locurilor de munca in grupa de munca si nominalizarea lucratorului in grupa de munca. In mod normal, in carnetul de munca ar trebui sa se regaseasa nominalizarile respective daca lucratorul a fost cuprins/ nominalizat in grupa de munca.
O instanta de judecata nu poate reconstitui aceste drepturi decat in baza documentelor mentionate anterior. Exista decizii ale ICCJ nr. 12 si nr. 14/ 2016 in acest sens.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
si aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dragan-mediu toxic reli.dragan@yahoo.com reli.dragan@yahoo.com Buna ziua, Sunt pensionat la limita de varsta de 3 ani. Am lucrat 15 ani si 4 luni ( martie 1982- iulie 1997) ca acumulatorist (am fost trecut de la ... (vezi toată discuția)
Acordarea de grupe si sporuri de lucru Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Va scriam,cu doi ani inainte,despre o echipa ( formata din aproximativ 15 persoane ) ce-si desfasoara activitatea continuu,de 10 ani,in ... (vezi toată discuția)
Am lucrat iîn grupa i-a de muncă, perioada este trecută în ... PETRESCUANGELA57 PETRESCUANGELA57 Am lucrat iîn grupa I-a de muncă, perioada este trecută în cartea muncă.Pentru calculul pensiei am depus adeverinţă şi pentru sporul bănesc acordat ... (vezi toată discuția)