avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dragan-Mediu toxic
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dragan-Mediu toxic

Buna ziua, Sunt pensionat la limita de varsta de 3 ani. Am lucrat 15 ani si 4 luni ( martie 1982- iulie 1997) ca acumulatorist (am fost trecut de la electrician auto la acumulatorist fara a face vre-un curs de calificare, in cadrul SC Auto Taxi Cobalcescu ) . În cartea de munca am fost trecut ca electrician acumulatoare in aceasta perioada si am primit lapte , pasta si periuta de dinti , salopeta antiacida (odată pe an) .... si zile in plus la concediu , fara a primi si spor de toxicitate la salariu . După această perioadă am mai lucrat în același loc ca si electrician auto ( calificare obținută în urma absolvirii sc. profesionale ,in anul 1970).
La momentul pensionării mi s-a refuzat eliberarea adeverintei care atesta faptul ca am lucrat ca acumulatorist si ca atare NU mi-a fost luată în calcul această perioadă ca a fi lucrată în mediu toxic. As dori sa stiu ce pot face pentru ca aceasta perioada lucrată efectiv in mediu toxic, sa imi fie recunoscută si apoi calculată la pensia de limita de varsta?Va multumesc anticipat. Cu stima, Dragan P.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2020
reli.dragan@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: reli.dragan@yahoo.com , utilizator 12:50, 13 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Legii pensiilor nr. 263/ 2010 si a normelor de aplicare aprobate prin HG nr. 257/ 2011 (anexa 14), firma nu va poate emite o adeverinta care sa mentioneze ce ati dori dvs. decat daca in arhiva firmei se regasesc documente scrise intocmite la vremea respectiva cu respectarea legislatiei in vigoare la acea data, pein care ati fost incadrat in grupa de munca si nominalizat ca beneficiar de grupa de munca. In mod normal, in carnetul de munca ar fi trebuit sa se regaseasa nominalizarile respective daca ati fi fost cuprins in grupa de munca.
O instanta de judecata nu poate reconstitui aceste drepturi decat in baza documentelo mentionate anterior. Exista decizii ale ICCJ nr. 12 si nr. 14/ 2016 in acest sens.
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
si aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca pt sudori Alina Nistor Georgeta Alina Nistor Georgeta Tatăl meu a lucrat ca sudor la o ferma de porci din Magurele Jud Ilfov “I.A.I Magurele gospodăria de partid” unde trebuie sa meargă sa depună acte sau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am lucrat timp de 8 ani ca acumulatorist auto, la ... reli.dragan@yahoo.com reli.dragan@yahoo.com Bună ziua, Am lucrat timp de 8 ani ca acumulatorist auto, la atelierul de acumulatori din cadrul Auto Cobălcescu. Lucram cu acid sulfuric și plumb ... (vezi toată discuția)
Acordarea de grupe si sporuri de lucru Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Va scriam,cu doi ani inainte,despre o echipa ( formata din aproximativ 15 persoane ) ce-si desfasoara activitatea continuu,de 10 ani,in ... (vezi toată discuția)