avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donația poate fi atacată?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donația poate fi atacată?

Buna.Reformulez întrebarea ...
Dețin un apartament in România și as vrea sa fac o donație persoanei la care am o datorie mare de bani . As vrea sa știu dacă Donația poate fi atacata de o banca din afara României ?
Țin sa precizez ca eu ma aflu in afara și am un credit de 50000€ Pe care îl plătesc punctual..Daca voi face zilele acestea Donația și pe viitor nu reușesc sa mai plătesc ratele ,creditorul străin poate sa recuperez Donația ??? Ma gândesc cum ca sa evit sa mai am alte cheltuieli ,deoarece in contractul de vanzare trebuie sa rezulte o Tranzacție și nu am posibilitate acum..
Cel mai recent răspuns: Jvs81 , utilizator 16:29, 13 Mai 2020
Buna seara,
Dupa legile romanesti, daca acea donatie nu se dovedeste a fi frauduloasa (donat bunul ca sa nu fie urmaribil de banca) nu poate fi atacata.
Nu stiu legile din tara unde aveti creditul!
Aceasta persoana este tatăl meu care in trecut mi-a inprumutat 30000€ pentru a-mi cumpara casa dar eu ,maniac de aparate ,i-am jucat pe toți .... Acum vreau sa-mi repar greșeală și sa ii donez aparatamentul dar continui sa plătesc creditul deocamdată fără probleme .Ma gândesc pe viitor ,peste o luna ,peste un an dacă o sa rămân fără servici ,ce se poate întâmpla și cum aceasta donație nu poate fi dovedita a fi frauda pentru a nu fi atacata ??
Daca incheiati un contract de donatie si ulterior, timp de 3 ani nu va achitati la scadenta ratele, conform legislatiei noastre, creditorul poate ataca donatia. Totusi, in situatia dvs nu aveti de ce sa incheiati un contract de donatie. Avand in vedere ca prin acest contract incercati sa stingeti o datorie pe care o aveti fata de tata, in contul careia doriti sa transmiteti proprietatea imobilului, trebuie sa incheiati un act de dare in plata. Acesta, nefiind cu titlu gratuit, nu poate fi atacat in viitor de creditorul dvs in cazul in care nu achitati la termen creditul.
Aceasta imprumut de 30000€ nu se poate dovedi deoarece au fost numerar in mai multe transe pe când tatăl era in străinătate cu mine ,acum vreo 13 ani,deci nici nu as putea sa dovedesc acest lucru ca i-am luat sub forma de împrumut de la el... Atacatorul ar putea deduce ca eu nu am dovezi referitor la împrumutul tatălui și ar putea crede ca Donația este mascata ??
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
Jvs81, utilizator
Sa întocmesc un Act de dare in plata poate sa fie soluția potrivită ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație minor Jvs81 Jvs81 Buna .Va rog sa-mi răspundeți cum ar trebui sa procedez pentru a dona un apartament copilului meu minor . Țin sa precizez ca lucrez in afara( Franța) și ... (vezi toată discuția)
Act aditional la antecontract- modificare pret apartament ContSters80242 ContSters80242 Buna ziua, as dori va rog frumos sa imi raspundeti in legatura cu urm. probleme : -am facut un antecontract pt un apartament in bloc nou anul trecut , ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare -cumparare? ContSters153287 ContSters153287 Buna ziua, am si eu o intrebare/caz :) Sunt unicul copil al parintilor mei, care sunt divortati de 6 ani, fara sa faca partaj; sunt student, necasatorit. ... (vezi toată discuția)