avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru efectuat gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru efectuat gresit

Buna dimineata,
In anul 2013 am intabulat un teren de 1200mp,La măsurătoare a iesit exact ca in acte .
Acum cateva zile am aflat ca s a facut actualizarea terenului prin 2018, probabil cand si au mai facut carte funciară vreun vecin. Actualizare care nu este in tocmai cu realitatea, mi a repoziționat altfel terenul, mi a micșorat cu 1 m latimea si mi a mărit lungimea, ceea ce nu este Ok cu realitatea in teren
Am apelat la d l care mi a facut cadastru in 2013 si l am rugat sa mi explice despre ce este vorba, a zis ca a fist o suprapunere pe latime a terenurilor si a fost contactat la momentul acela, si a dat acordul pt modificare in momentul acela
Acum l am chemat sa vada, sa măsoare din nou sa vada ca in realitate nu se suprapune nimic cu nimeni, este totul Ok pe teren, si ma cam amâna sa rezolvam problema
1. Se poate face vreo modificare in cartea funciară fara acordul proprietarului?
2.Daca nu reusesc sa clarific lucrurile cu d l de la cadastru care s a ocupat in 2013, pot sa apelez la alta firma de cadastru pt corectarea greșelilor sau trbuie numai cu dansul ?

Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:02, 13 Mai 2020
1. In principiu, nu.
2. Puteti sa apelati la oricine altcineva.
Cel mai bine este sa mergeti la OCPI si sa solicitati actele de la dosarul referatului prin care a fost repozitionat terenu dvs. In mod normal, in acel dosar ar trebui sa se gaseasca si acordul dvs. Nu avea de ce sa isi dea acordul cadastristul, acest acord se cere proprietarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme ancpi / oncpi kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Am o problema cu cadastrul, mai exact o fasie de 2 metri latime si 50 lungime se suprapune in actele cadastrale cu cele ale vecinului (acea portiune ... (vezi toată discuția)
Salutare! părinții mei dețin un teren intravilan pe care este ... Shurubelu Shurubelu Salutare! Părinții mei dețin un teren intravilan pe care este o construcție! Terenul este primit moștenire iar în actul de donație scrie \"teren cu ... (vezi toată discuția)
Eliberare extras de carte funciara florentinazara florentinazara Buna seara Va rog sa-mi dati solutii pentru urmatoarea problema: Am achizionat un teren extravilan si pentru incheierea autentificarii contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)