avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Exhibitionism sau nu?!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Exhibitionism sau nu?!

Buna ziua
Locuiesc intr-un complex rezidential cu blocuri paralele apropiate.
In blocul de vis-a-vis exact la acelasi etaj am avut surpriza sa constat ca locatarul (sex masculin) iese dimineata de la dus? (probabil) complet gol si pret de 2-3 minute sta in fata geamului la care isi tine perdelele ridicate.
Initial am crezut ca nu vad bine dar se pare ca de cand cu vremea calda si statul acasa, lucrurile devin serioase, in sensul ca a aparut si saptamana trecuta si saptamana asta...
I-am adresat respectuos un e-mail prin care-i puneam in vedere ca nu e normal sa tina perdelele ridicate si sa stea asa in fata geamului, la care nu mi-a raspuns (inca).
Credeti ca e bine cum am procedat?
Mai departe nu stiu ce sa fac...
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 13 Mai 2020
doctorATU, utilizator
11 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai departe nu stiu ce sa fac...

Daca nu va place ce vedeti, sa nu va mai uitati, ar fi o idee.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi nu suntem in Amsterdam in cartier rosu! Blocurile sunt apropiate, Individul sta la etaj 1, sunt copii care au ferestrele vis-a-vis, etc... asta iarna isi impodobea bradul in chiloti, fara perdele trase la geam... sunt eu chia asa deplasat???
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 375

Ultrajul contra bunelor moravuri

Fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.




Art. 184

Faptă săvârşită în public

Fapta se consideră săvârşită în public atunci când a fost comisă:

a) într-un loc care prin natura sau destinaţia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nicio persoană;

b) în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de faţă două sau mai multe persoane;

c) într-un loc neaccesibil publicului, însă cu intenţia ca fapta să fie auzită sau văzută şi dacă acest rezultat s-a produs faţă de două sau mai multe persoane;

d) într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu excepţia reuniunilor care pot fi considerate că au caracter de familie, datorită naturii relaţiilor dintre persoanele participante.







eu nu cred ca e vb de loc public.. , e in casa lui si nu cred ca sta dezbracat ca sa il vada cineva.
Poate nu stie ca dvs il vedeti si ca va deranjeaza sau nu, adica nu o face intentionat sa il vedeti dvs sau vreun copil, poate va vede mesajul si trage draperiile.
Cu plangere pe la politie nu faceti nimic, nu e fapta penala.


7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mi se pare ciudat sa stii e-mail ul unei persoane din blocul alaturat!Cum ati facut rost de adresa?Va cunoasteti?
Ne-am inscris toti pe platforma de administratie; primim sau trimitem emailuri informative, etc
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Violul mariusbt1 mariusbt1 as dori sa stiu ce pot face in acest caz: am o garsoniera in care stau cu chirie si intr-o zi aduc acolo o fata sane simtim bine. beau un pahar de suc cu ea,ne ... (vezi toată discuția)
Filmat pe spatiul public, publicat pe internet fara fata blurata tebaatusasula tebaatusasula Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca legea pedepseste publicarea chipului meu, neblurat, fara acordul meu pe internet . Am fost filmat in spatiul public ... (vezi toată discuția)