avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducerea programului de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducerea programului de lucru

Buna ziua! Va solicit o clarificare daca se poate. Deoarece societatea a hotarat ca si in urmatoarele 31 de zile lucratoare sa reduca programul de lucru de la 5 la 4 zile lucratoare conf.art.52(3) din C. Muncii si avand in vedere ca si luna iunie 2020 are 2 zile libere legale, respectiv 01.06 si 08.06.2020, care cad in lunea din fiecare saptamana si deci aceste saptamani nu au un numar 5 5 zile lucratoare, cum este corect:
- reducem cu o zi lucratoare numai saotamanile care au 5 zile lucratoare sau si in saptamana cu 1 zi libera legala mai putem reduce cu 1 zi lucratoare sapatamana, astfel incat aceste saptamani vor avea numai 3 zile lucratoare sau in aceste saptamani nu putem aplica prevederile art. 52(3) . Va multutmesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mihialescu mioara , utilizator 15:24, 13 Mai 2020
Se poate aplica art.52 alin.3 C.mun., desi in lege se mentioneaza reducerea de la 5 la 4 zile lucratoare.
Multumesc frumos!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Va solicit daca se poate o clarificare. In conditiile actuale, societatea ar vrea sa ia hotararea de a trece la reducerea programului de lucru de la ... (vezi toată discuția)
Reducerea temporara a activitatii Frantzy16 Frantzy16 Buna ziua, Pentru reducerea temporara a activitatii de la 5 la 4 zile conform art 52 (3) C.Muncii, e nevoie de Hot Aga sau e sufienta o decizie interna in ... (vezi toată discuția)
Reducerea programului de lucru marius68marius marius68marius Buna ziua, in societatea noastra sa ales posibilitate de reducere a programului de lucru de la 5 zile lucratore pe saptaman la 4 zile lucratoare pe saptamana ... (vezi toată discuția)