avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz de incredere

Buna seara.
Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv, daca se poate sa ma ajutati. Am imprumutat unui prieten avocat 400 Ron prin depunere pe cardul lui la BCR. Am datele de la card, nume si CNP primite de la el prin sms dar si chitanta de depunere a banilor. La telefon nu imi mai raspunde, banii in contul pe care i l-a dat sotia nu mai intra... Seara i-am depus banii pe card si a doua zi m-a sunat sa imi ceara un cont de banca sa imi depuna banii. Si asta a fost tot.
Ce pot face? Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 08:52, 21 Decembrie 2009
nelugigi a scris:

Toata intelegerea dintre noi , rugamintea lui de a-l imprumuta cu bani si apoi faptul ca mi-i va restitui a doua zi, s-au petrecut toate aceste in urma unei convorbiri la telefon. Convorbirea pe mobil nu poate fi o proba in instanta? Convorbirea cred ca este inregistrata , nu? La telefon spunea clar ca are nevoie de bani sa il imprumut. Ce spuneti?

NU va asteptati ca un avocat sa va ajute cu un sfat impotriva altui avocat!

Daca aveti inregistrarea telefonica, o puteti folosi in apararea dvs.....in format audio si transcrisa....in cadrul unei plangeri penale! Cu asta chiar aveti sanse impotriva lui, aveti dovezi clare!!

Plangerile impotriva avocatilor se fac intemeiul art 258 Cpp....la care mai puteti adauga oricare alt art....este obligatia organelor de cercetare penala si a instantelor sa faca incadrarea juridica a faptei.
Initiativa dvs de a face public numele persoanei care s-a pretat la asemenea fapte este laudabila. Ar trebui sa va urmam mai multi exemplul inclusiv cu nume de procurori si judecatori! Un fel de lista neagra...a magistratilor care sfideaza si incalca legea.
Ramane la latitudinea dvs sa hotarati ce veti face cu acest "prieten"....!
:offtopic: @allissa, este neconform cu regulamentul acestui forum a se publica date de identificare ale anumitor persoane. Asa incat , aici userii pot doar sa-si expuna problemele , urman a fi sfatuiti in consecinta.
Il rog pe aceasta cale si pe @nelugigi sa editeze mesajul si sa stearga numele persoanei in discutie. Va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Eu nu sunt de acord cu Allisa.
Va puteti gasi avocat care sa va reprezinte in cadrul unui proces civil.
Doar ca va trebuie dovezi cu privire la bani.
Parerea mea este sa mai asteptati inainte de a deschide un proces civil intruct daca sunteti prieteni imi vine greu sa cred ca nu isi va onora obligatia baneasca.Poate l-a lovit criza si nu reuseste in prezent.

Termenul in care il puteti actiona in judecata este de 3 ani, dar daca nu va restituie in cateva luni puteti deschide proces.

avocat Claudiu Lascoschi
Daca sunteti prieteni imi vine greu sa cred ca nu isi va onora obligatia baneasca. Poate este intr-o pasa mai grea, l-a lovit criza si nu reuseste in prezent sa va achite suma de bani.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere sau ce? nelugigi nelugigi Buna seara. Am si eu o mica problema. Problema mea este legata de un prieten bun. Culmea culmilor e si avocat pe deasupra... :(( Zilele trecute m-a sunat, ... (vezi toată discuția)
Apelul telefonic, proba in instanta? nelugigi nelugigi Buna ziua. Am imprumutat unui prieten avocat 400 RON in urma unui apel pe mobil. M-a rugat sa il imprumut ca este ramas prin Sibiu o noapte si sa ii depun pe ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune, abuz de încredere sau nimic ContSters345410 ContSters345410 Bună, am nevoie de sfatul vostru. Am împrumutat o persoană cu bani și nu pot să-i mai scot de la el. Este exact un an de zile când l-am împrumutat, am ... (vezi toată discuția)