avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Termometru COVID 19
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Termometru COVID 19

Unde ( daca este prevazut ), se mentioneaza ca incepind cu noua stare de alerta , se prevede ca angajatorul trebuie sa-si achizitioneze un termometru si sa masoare temperatura la angajati inainte de inceperea activitatii .
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2020
OWARDO, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 19 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate dispune in ordin al ministrului.

Si angajatorul are dreptul.de a proceda in acest mod deoarece apara sanatatea salariatilor si sanatatea publica.Deci, chiar si fara un act normativ se putea proceda asa.
Gasiti informatii utile despre starea de alerta instituita, aici: www.avocatnet.ro/articol_547...
Vedeti pct.3 primul aliniat. Aveti nevoie de termometru special pentru respectarea masurii.
Legea 55/2020
art. 13
Pe durata stării de alertă, prin ordin comun al ministrului sănătății și ministrului afacerilor interne se poate institui:
a) obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă;

b) obligativitatea organizării activității instituțiilor și autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor, astfel încât să se asigure la intrarea în sediu, în mod obligatoriu, triajul epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu, cât și pentru vizitatori. Pentru personalul propriu triajul epidemiologic constă în măsurarea temperaturii prin termometru noncontact, iar pentru vizitatori triajul se realizează prin măsurarea temperaturii.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii ... marianadavid marianadavid In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii de protectie? Ord 874/81/2020 spune ca medicul de medicina muncii sa intocmeasca evaluarea de ... (vezi toată discuția)
Termoscanarea incalca drepturile cetatenilor, este discriminatorie si este un gest degradant adalgia2003 adalgia2003 1. Constitutia spune ca statul respecta viata privata. Dreptul la viata intima si privata presupune si respectarea dreptului la informatiile referitoare la ... (vezi toată discuția)
Revenire munca birou din telemunca. masuri si recomandari anechitacodeless anechitacodeless Buna ziua, Imi puteti spune care sunt conditiile care trebuie respectate, pentru cazul in care angajatorul decide ca salariatii sa revina din telemunca, la ... (vezi toată discuția)