Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 9882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii ...

In bucataria unui restaurant este obligatorie purtarea mastii de protectie? Ord 874/81/2020 spune ca medicul de medicina muncii sa intocmeasca evaluarea de risc si sa stabileasca conditiile purtarii masti pentru angajati..
Aici, in cazul unei bucatarii unde temperatura este foarte ridicata, credeti ca se impune purtarea mastii ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 22:46, 23 Iulie 2020
Numai evaluarea de risc a medicului specialist de medicina muncii poate spune. Sunt multi factori de care se tine cont in evaluare in functie de situatia de la fata locului.
ORDIN nr. 874 din 2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă
ANEXĂ
2. Măsuri generale: Masca trebuie purtată în orice spaţiu public închis, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă, pe toată durata prezenţei în aceste spaţii.
În funcţie de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unităţii, pot exista unele excepţii, astfel:
(…)
c)persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.);
Ultima modificare: Joi, 23 Iulie 2020
inspectorSSM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul 81/2020 - instruirea ssm si medicul de medicina muncii apetra apetra In Ordinul 81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de purtarea mastii de protectie la locul de munca? morty morty Buna seara, Doresc sa va intreb care ar fi variantele sa nu mai fiu nevoit sa port masca la locul de munca, simt ca ma sufoc timp de 10 ore. Ce ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Termometru covid 19 OWARDO OWARDO [b]Unde[/b] ( daca este prevazut ), se mentioneaza ca incepind cu noua stare de alerta , se prevede ca angajatorul trebuie sa-si achizitioneze un termometru ... (vezi toată discuția)