avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotărâre divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotărâre divorț

De unde pot lua o hotărâre de divorț dacă pe cealaltă am pierdut o?Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Sburlan Ion , utilizator 19:21, 18 Mai 2020
O sa aveti nevoie de o copie legalizată de către instanta,O simpla copie nu o sa fie suficientă la poliție sau unde aveti treaba.
Dacă eu nu am primit originalul până acum mi se va da ...unde trebuie sa merg mai exact si cum trebuie sa procedez?O copie legalizată nu o pot face si la notar?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

O sa aveti nevoie de o copie legalizată de către instanta,O simpla copie nu o sa fie suficientă la poliție sau unde aveti treaba.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, doar la instanta se legalizeaza copia sentintei!
Aveti nevoie de o cerere de legalizare si de o taxa de timbru de 5 lei, mergeti cu acestea la arhiva Judecatoriei care a promuntat hotararea sau discutati cu avocatul dvs sa se ocupe.
Am înțeles și va mulțumesc!As mai avea o intrebare...fosta soție cum a putut păstra numele meu in continuare după divo6fara acordul meu?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Nu, doar la instanta se legalizeaza copia sentintei!
Aveti nevoie de o cerere de legalizare si de o taxa de timbru de 5 lei, mergeti cu acestea la arhiva Judecatoriei care a promuntat hotararea sau discutati cu avocatul dvs sa se ocupe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)
Am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti Se7en10 Se7en10 Buna ziua! Dupa cum am scris si in titlu am pierdut comunicarea hotararii judecatoresti la schimbarea sanctiunii unei amenzi contraventionale. Am primit ... (vezi toată discuția)
Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)