avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1203 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șomaj tehnic

Bună ziua.
In data de 11.03.2020 firma la care lucrez ma dat acasă deoarece nu avea voie sa fie deschisa din cauza pandemiei. Patroana ma tot dus ca îmi face acte pentru șomaj tehnic și ma ținut acasă timp de 2 luni de zile fără sa primesc un ban. Am sunat sapt trecuta la forțele de munca și mi s-a zis ca nu sa depus nici un dosar pentru șomaj pentru mine și contractul de munca este suspendat din data de 1 aprilie. Cum as putea sa procedez sa îmi recuperez banii pentru cât timp am stat acasă? Pot sa dau firma în judecata? Ce pași ar trebui sa urmez?
Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 18 Mai 2020
In perioada 11.03.2020 - 01.04.2020, cum figurati ?
Fără plata
Puteti promova o actiune in instanta impotriva angajatorului.
As avea câștig sa pot sa îmi recuperez banii? Sau cheltui niște bani în plus
Nimeni nu va poate spune daca veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absent motivat anonim9631 anonim9631 Bună, as dori sa știu dacă în plina pandemie este posibil ca o firma care și-a încetat activitatea temporar din vina pandemiei să-i trimită pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . patronii cer bani pt a aproba demisia cu preaviz. eu lucrez ... Georgi1301 Georgi1301 Buna ziua . Va rog mult sa mă ajutați cu o nelămurire Eu lucrez la un cazino din luna ianuarie , cu program 24h munca și 72 libere . Din luna martie ... (vezi toată discuția)
Ce pot face în acest caz? Chivas94 Chivas94 Bună ziua! În legătură cu aceasta pandemie în momentul de față, eu ca angajat împreună cu prietena mea și restul muncitorilor de la firma X am fost ... (vezi toată discuția)