avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce pot face în acest caz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce pot face în acest caz?

Bună ziua! În legătură cu aceasta pandemie în momentul de față, eu ca angajat împreună cu prietena mea și restul muncitorilor de la firma X am fost dați în șomaj tehnic din perioada 7 aprilie pana pe 1 iunie din ce mi-au zis ei, anumiți angajați au fost chemați la serviciu, ( 2 săptămânii unii, 2 săptămâni alții), Ceva ce mi se pare ciudat, unii sa stea acasă în șomaj tehnic iar alții sa muncească, în fine, scopul meu este altul, noi până să înceapă pandemia am avut transport asigurat! Autobuze închiriate de firmă!, am fost sunat de inginer și mi-a spus ca de luni (1 iunie) să venim la muncă, dar fiecare cu ce are, adică ca nu mai avem transport " momentan", eu împreună cu prietena mea nu avem cu ce ajunge la muncă de exemplu, nimeni nu te ia la ocazie! În contract nu scrie de transport, dar am acea DECLARAȚIE de la angajator în care scrie ca ajung la muncă cu autobuz închiriat de firmă, apropo am contract permanent, ce pot face în situația aceasta? Mai ales dacă ma dă afară, pot face ceva??
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
Chivas94, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 26 Mai 2020
Daca va da afara, puteti contesta in instanta decizia de concediere ... mijloace de transport in comun nu exista ?
In momentul de față nu există la acea oră, începerea lucrului este la ora 07:00, și primul transport in comun este după ora 08:00, fiind foarte rar din cauza cauzei de alertă, părerea mea, odată ce mi s-a oferit transport la angajare și am avut o perioadă, acum ce vină aș avea eu dacă ei nu vor sa plătească transportul, am vrut să întreb online, totuși pentru ce m-ar da afară de exemplu dacă ei mi-au oferit transport, am și dovadă, dar acum nu mai oferă.

Cornel Vasile a scris:

Daca va da afara, puteti contesta in instanta decizia de concediere ... mijloace de transport in comun nu exista ?

Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
Chivas94, utilizator
Avand in vedere situatia din tara, cred ca angajatorul nu mai poate sustine si c/v transportului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot renunta la pauza de masa fara sa imi fie afectat salariul si pontajul? nimsyy nimsyy Buna ziua, Lucrez la o firma privata in intervalul 07:00-15:30, sunt platita cf CIM pt 8h/zi, iar in CCM este mentionata pauza de masa de 30 min in afara ... (vezi toată discuția)
Liniștea publică .locuiesc la parterul unui bloc cu patru etaje.s-au înființat ... George Mit George Mit Locuiesc la parterul unui bloc cu patru etaje.S-au înființat o statie de autobuz chiar în fața geamurilor de la dormitoare. Aceasta statie este folosita ... (vezi toată discuția)
Program de lucru . taurel44 taurel44 Buna ziua ! Muncesc la o firma de paza si am unele nelamuriri , la unele din ele poate o sa primesc un raspuns aici . Sunt angajat cu doua contracte de ... (vezi toată discuția)