avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Scanarea temperaturii la muncă
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Scanarea temperaturii la muncă

Este legal ca, în starea actuală de alertă, la intrarea în instituția de învățământ în care îmi desfășor activitatea că profesor, să fiu scanată pentru a mi se lua temperatura?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:59, 19 Mai 2020
Da, este legal din moment ce exista acte normative in acest sens.
Aveti aici un articol care va poate edifica:

www.avocatnet.ro/articol_547...

Daca vreti sa invocati ilegalitatea acestei proceduri ar trebui sa deschideti proces si sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate nelegalitatea.

De ce v-ar deranja ca v-ar fi luata temperatura?
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Probabil pentru că o persoană care îți ia temperatura ar trebui să fie în domeniul medical. Nu?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, este legal din moment ce exista acte normative in acest sens.
Aveti aici un articol care va poate edifica:

www.avocatnet.ro/articol_547...

Daca vreti sa invocati ilegalitatea acestei proceduri ar trebui sa deschideti proces si sa obtineti o hotarare judecatoreasca prin care sa se constate nelegalitatea.

De ce v-ar deranja ca v-ar fi luata temperatura?

Mulțumesc foarte mult pentru raspuns!
Termometrele folosite nu sunt cele traditionale.
Se ia temperatura prin scanarea fruntii.
Firmele nu cred ca isi vor permite sa angajeze personal medical si nici nu stiu cata nevoie ar fi in situatia data.
Se face o verificare de rutina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termoscanner masurare febra umana - virus covid 19 oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! În cursul acestei zile instituția noastră a primit o ofetă: oferta termoscanner masurare febra umana, virus COVID 19. În presă ... (vezi toată discuția)
Termoscanarea incalca drepturile cetatenilor, este discriminatorie si este un gest degradant adalgia2003 adalgia2003 1. Constitutia spune ca statul respecta viata privata. Dreptul la viata intima si privata presupune si respectarea dreptului la informatiile referitoare la ... (vezi toată discuția)
Legalitate masuri impotriva coronavirus eduard27 eduard27 Incepand cu saptamana viitoare voi reincepe munca ,lucrez intr o corporatie americana si inca dinainte de aceasta stare de urgenta ni se lua temperatura.Doresc ... (vezi toată discuția)