avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Import vinuri
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Import vinuri

Bună ziua,
M-aș bucura dacă ați putea să mă ajutați cu niște informații sau să-mi sugerați în ce legi pot găsi răspunsurile - referitoare la importul de vinuri dintr-o țară UE și dintr-o țară non-UE în România - în ambele cazuri e vorba de cantități mici (până în 100 de sticle) și nu neapărat doar o singură dată.

Întrebările sunt:
- Pot face asta pe cont propriu sau trebuie să apelez la o firmă importatoare (indiferent că aduce sau nu vinul pe care îl vreau)?
- Pot face asta ca persoană fizică: se face declarație la vamă? sau în acest caz există doar limita de 2 sau 3 litri?
- Ca persoană juridică, contează forma juridică a acesteia pentru importul de vin?
- Care sunt sursele juridice (legile etc.) care trebuie avute în vedere pentru această activitate? Respectiv, de unde pot afla și costurile din acest proces?

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Importul de vinuri Ion S Ion S Bună ziua, M-aș bucura dacă ați putea să mă ajutați cu niște informații sau să-mi sugerați în ce prevederi legale pot găsi răspunsurile - ... (vezi toată discuția)
Cod vamal - cantitatea maxima de tigari admise Sergiu22SV Sergiu22SV Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita? (vezi toată discuția)
Codul vamal - bunuri permise la intrarea in ro Sergiu22SV Sergiu22SV [i] (4) Sunt scutite de TVA şi de accize alcoolul şi băuturile alcoolice, altele decât vinurile liniştite şi berea, în următoarele limite ... (vezi toată discuția)