avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Importul de vinuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Importul de vinuri

Bună ziua,
M-aș bucura dacă ați putea să mă ajutați cu niște informații sau să-mi sugerați în ce prevederi legale pot găsi răspunsurile - referitoare la importul de vinuri dintr-o țară UE și dintr-o țară non-UE în România - în ambele cazuri e vorba de cantități mici (până în 100 de sticle) și nu neapărat doar o singură dată.

Întrebările sunt:
- Pot face asta pe cont propriu sau trebuie să apelez la o firmă importatoare (indiferent că aduce sau nu vinul pe care îl vreau)?
- Ca persoană juridică, contează forma juridică a acesteia pentru importul de vin?
- Care sunt sursele juridice (legi, hotărâri etc.) care trebuie avute în vedere pentru această activitate? Totodată, de unde pot afla și costurile din acest proces?

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Import vinuri Ion S Ion S Bună ziua, M-aș bucura dacă ați putea să mă ajutați cu niște informații sau să-mi sugerați în ce legi pot găsi răspunsurile - referitoare la ... (vezi toată discuția)
Garantie intre persoane juridice AlexRo AlexRo Buna ziua, Firma noastra vrea sa inceapa sa aduca niste echipamente din Germania. Aceste echipamente vor fi vandute exclusiv catre alte firme si nu catre ... (vezi toată discuția)
Ce date trebuie sa contina o factura/invoice? cotletcristian cotletcristian Salut! Mi-am deschis de curand un PFA si voi presta servicii IT pentru clienti din UE si NON-UE; foarte putin pentru RO. Insa ma intereseaza sa stiu ... (vezi toată discuția)