avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plata contract inchiriere in pandemie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plata contract inchiriere in pandemie

Este legala facturarea contravalorii chiriilor pentru spatiile comerciale inchise din cauza ordonantelor? Facturile de chirii si utilitati ai fost emise pe intreaga perioada de stare de urgenta, in care nu a fost posibila desfasurarea activitatii. Este vorba de centru comercial.
Trebuie sa analizati contractul dintre parti pentru o efectuala renegociere a acestor plati.
Aveti mentiuni in contract cu privire la intervenirea fortei majore?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit prevederilor O.U.G. nr. 29/2020 pe perioada pandemiei s-a instituit amanarea de la plata chiriei pentru imobilul cu destinatie de sediu social si de sedii secundare.

Totodata, s-a adoptat si LEGEA nr. 62 din 20 mai 2020 privind aplicarea unor facilităţi de la plata chiriei pentru perioada aferentă stării de urgenţă.

Trebuie analizata situatia de fapt din perspectiva celor doua acte normative indicate si initierea de negocieri cu proprietarul centru comercial.

Intr-un articol pe care l-am scris, mi-am expus punctul de vedere in sensul ca nu se poate solicita obligarea operatorilor economici la suportarea platii chiriei pentru un spatiu care este situat intr-un centru comercial, intrucat, proprietarul centrului comercial s-a aflat in imposibilitate de a va pune la dispozitie spatiul inchiriat, normele care v-au interzis exercitarea activitatii va sunt aplicabile tocmai ca urmare a faptului ca spatiul in care va desfasurati activitatea este situat intr-un centru comercial.

Este o discutie mai larga cu privire la acest aspect, dar solutii sunt.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea



Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2020
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare plata chirie amaliaschintee amaliaschintee Avand in vedere ca am o societate cu activitate suspendata in aceasta perioada (salon de frumusete), ce pot face sa imi suspend legal plata chiriei in aceasta ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Silvia Dumitru Silvia Dumitru Administratorul unei societati comerciale (SRL) este unicul salariat al acestei societati. Activitatea este transport-persoane (uber-taxi). Poate beneficia de ... (vezi toată discuția)
Certificat forta majora mitika255 mitika255 Certificat forta majora la ce foloseste? Amanare plati facturi utilitati, chirii, furnizori? Sau e doar inca o bucata de hartie? (vezi toată discuția)