avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Demolare perete comun
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Demolare perete comun

Buna seara, mama mea se confruntă cu o problemă si va solicit ajutorul în cazul în care aveți cunoștință de asemenea situatie.

Casa ei construită acum 40 de ani are o parte lipită de a vecinului ( nu e perete comun, Practic e doar peretele vecinului de care s au legat ai mei).Acum casa e cumpărat de un altul si pusă jos mai putin peretele în cauză. Noul proprietar vrea sa il dea jos ca e al lui si pt mama vrea sa monteze plăci de OSB. Înspre el va pune polistiren de 2 si va lipi de acest perete un gard de BCA. Zice că pt mama e suficient ca oricum peretele vechi facut dinainte stătea sa cada.

Mama nu e ce acord dar i a tras emis ca oricum daca nu e de acord, fiind peretele lui poate lua de la primărie hârtie sa il dea jos.

Eu stiu ca actualul perete e precar dar si acest simplu OSB (peste care vrea sa puna partial faianta, cu adeziv, iar în altă parte -camera-lasat asa ) nu mi pare prea trainic.

Centrala va sta si ea pe el, în altă cameră fără faianță.

Practic perete nostru va fi un lemn. El zice ca e dreptul lui . Nu contest, dar cu noi cum rămâne?

Stiti cumva ce prevede legea în astfel de situații?

Nu sunt în țară și e cu atât mai greu ca nu pot veni. El vrea sa înceapă vineri.

Cel mai recent răspuns: Bubulina58 , utilizator 08:55, 27 Octombrie 2023
Pentru demolare, ve4cinul are nevoie de un proiect intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului (obligatoriu, acesta va trebui sa contina masuri de sustinere/ consolidare a restului constructiei, dupa caz), vecinul poate solicita autorizatie de demolare de la primarie.
Pentru a obtine autorizatie de demolare/ constructie noua va fi nevoie si de acceptul mamei dvs.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
Între timp am vorbit cu el si i am comunicat. El spune că e treaba lui daca are sau nu autorizatie. I am zis ca nu e ok si poate avea probleme iar el a replicat că probleme mai mari vom avea noi. Noi avem intabulare si cadastru (din 2012) dar el are un cadastru zonal și un plan de organizare din 2019 în care nu inteleg de ce nu apar cele două camere. El susține că eu am construit ilegal.
Si ca daca se duce la primărie ne face probleme. El are doar un memoriu de arhitectura- desființare si printre alte avize ( enel, gaze etc) un certificat de urbanism unde scrie clar ca nu tine loc de autorizație.
El intimidează pt ca stie ca mama e singura , om simplu si bătrână.
Cu toate astea tot mi a zis ca oricum ar fi el maine face ce trebuie sa faca. Mentionez ca a dat jos tencuiala pe partea lui, azi a lasat decopertata paianta si a plouat si probabil daca da două ciocane va spune ca a cazut singur peretele.
Puteti sesiza primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Multumesc mult
Locuiesc intr-o casa unde acoperisu si ,peretii de rezistenta sunt comune cu cealaltă parte a vecinului.
AM fost la primarie sa le fac un avertisment prin care ei au luat la cunostinata si au semnat in vederea interzicerii demolarii fără autorizatiile competente.
CE SA VEZI? ieri ,aud peretele de rezistenta pe partea mea cum se fărâma si cade din el din cauza loviturilor cu barosu'..Bineinteles m-am pus sa fotografiez si sa filmez.
Țin sa spun ,casa este locuita, este veche peste 80ani ,
În continuare ce este de făcut?

Alte discuții în legătură

Probleme cu casa sindilaanca sindilaanca Am cumparat o casa intr-o curte cu mai multi proprietari,inainte de 89 cand nu aveam buletin de bucuresti si nu puteam sa ne facem acte pe ea.Am avut o ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie VASSY VASSY Buna, Locuiesc in Bucuresti, la casa. Vecinul meu din stanga si-a ridicat casa cu un nivel,apoi si vecinul din spate si-a ridicat casa cu un nivel, casele ... (vezi toată discuția)
Modificari minore apartament-problema vecin Tobba Tobba Buna ziua. Problema e destul de clara si des intalnita la noi. In urma cu 2 ani am cumparat un apartament (am facut si cadastru + intabulare) si am facut dupa ... (vezi toată discuția)