avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

La cumpărare imobil exista un drum de servitute de 4 m pe care ulterior vecinul nu l a respectat,spunând că nu i trebuie drum de acces până la imobilul meu asa ca si a luat cei 2 m,a facut gard,si a construit garaj ,trecând prin partea mea la drumul public spunând că e drum de servitute.Eu am primit împreună cu nepoata mea, de la părinți câte jumătate din imobil si avem acte separat inclusiv drumul de servitute de 2 m. În cazul vânzării imobilului ce fac cu acest vecin care nu a respectat legiuitorul care a prevăzut drumul de servitute de 4 m? Drum necesar intrării în cazuri speciale mai ales ca se întinde pe o distanță de 30- 35 m, ceea ce ne- a facut imposibilă intrarea cu masina pt aducere lemne de foc, mat de construcții etc, drum aflat si in panta iar totu se cară cu spatele.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 06:22, 24 Mai 2020
Cum adică „avem acte separat inclusiv drumul de servitute de 2 m”?
E de 2 m sau de 4? Și vecinul de unde avea și el 2?
Dacă era drum de 4 m, cum ați hotărât că fiecare are câte 2?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparat casa. in sfarsit!! cum as putea evita viitoarele probleme cu vecinii?? amri amri Va rog mult, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Situatia mea e urmatoarea: am reusit sa mi cumpar o casuta in sept si, din prea marea fericire ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere/servitute lovistean lovistean Buna seara, Am postat mai demult un subiect legat de acordarea unei servituti de trecere. Intre timp am initiat un proces. Solicitarile mele aveau in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare prin dol hobbystyle hobbystyle In 2009 am cumparat o casa cu teren 600 mp dintr-o parcela de 1500. Propietarul s-a ocupat cu cadastrul - intabulare deoarece asta era meseria lui...eu bucuros ... (vezi toată discuția)