avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare-cumparare prin dol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare-cumparare prin dol

In 2009 am cumparat o casa cu teren 600 mp dintr-o parcela de 1500. Propietarul s-a ocupat cu cadastrul - intabulare deoarece asta era meseria lui...eu bucuros ca nu mai trebuie sa caut pe altcineva. Mi-a aratat pe unde vine hotarul ...ca am poarta mica plus doua porti mari cu drum de servitute....iar eu l-am crezut...fara sa studiez cu atentie actele. Mi-a spus ca nu are rost sa imi inchid cu gard propietatea pana nu se vinde si restul care ramasese din parcela de 1500 mp si ca pot sa am grija de toata gradina cum ar veni. Asa am si facut timp de 6 ani. Acum un an a vandut si cealalta parcela si m-am trezit ca nu am nici drum de intrare cu servitute si nici macar poarta..si ca este a vecinului care a cumparat...adica ar trebui sa sar gardul sa intru in casa...nu mai pot sa intru cu masina in garaj...hotarul fiind cu mult mai aproape de casa fata de cum mi-a aratat. Am verificat actele cu atentie ( ceea ce trebuia sa fi facut atunci dar am avut incredere in el ) hotarul este cu totul altfel decat mi-a arat el ,dar scrie propietate inconjurata de gard de lemn si poarta de fier. Pe schita nu se incadreaza si poarta...dar totusi scrie ca am poarta.As vrea sa aflu daca am vreo sansa dupa atatia ani sa dovedesc ca am fost inselat si sa anulez contractul prin dol. Nu cred ca ar cumpara cineva o casa cu garaj dar fara intrare.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:37, 22 Februarie 2016
Prescripţia dreptului la acţiunea în anularea unui act juridic începe să curgă în cazul dolului, din ziua când a fost descoperit, şi operează în 3 ani de la acea dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute gabitzul gabitzul Va salut Am achizitionat 12 ani in urma un teren de 300 mp . Terenul cumparat facea parte dintr-un teren mai mare (format din 4 parcele de cate 300mp ... (vezi toată discuția)
Servitute elysha266 elysha266 Buna ziua, Am cumparat o casa la tara in Tulcea, 1700mp, din care 500 teren constructi (cu casa) si 1200 teren arabil. Lotul are 12.5 m deschidere si 130 si ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere liv23 liv23 Am cumparat un tren de 500 mp acum 4 ani dezmembrat din alt teren . La cumparare am dobandit servitute de trecere pe terenul declarat drum de servitute de 487 ... (vezi toată discuția)