avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor sau persoana vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor sau persoana vatamata

In cazul in care o persoana care face o plângere impotriva unei persoane cu privire la făptul ca aceasta a facut afirmații mincinoase , infracțiunea de mărturie mincinoasă, dosar care se clasează fapta nu exista, dar persoana care a facut plângerea a fost audiata ca si martor si nu ca persoana vatamata este gresita aceasta audiere sau nu, in conditiile in care persoana care a facut plangerea nu a cerut să fie audiata ca si martor, va rog sa-mi mi răspundeți?
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2020
viorelv, utilizator
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 10:02, 24 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dupa opinia mea este perfect legala ascultarea ca martor a persoanei a care a făcut plângerea pentru mărturie mincinoasă.

În acest sens, precizez ca infracțiunea de mărturie mincinoasă este prevăzută în capitolul referitor la infracțiunile privind înfăptuirea justiției. Astfel, subiectul pasiv principal (persoana vătămată), in aceasta situație, este statul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Se mulțumește!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marturie mincinoasa wildkitty23 wildkitty23 Am o matusa care a fost chemata la politie sa declare daca a vazut o bataie dintre 2 vecini de-ai sai. Ea a declarat ca nu a vazut nimic cand a trecut pe ... (vezi toată discuția)
Avocat lipsa în proces viorelv viorelv Dacă de la începutul procesului nu am avocat în calitate de persoana vatamata, am crezut ca martorii pe care i-am propus și care au vazut faptele, vor ... (vezi toată discuția)
Plingere penala leusan leusan pentru a face plingere penala unui martor mincinos intr-o cauza civila cum se socoteste timpul inauntru caruia se poate depune plingere? 1 - Zile lucratoare ... (vezi toată discuția)