avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deranjarea proprietarilor sub motivul citirii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deranjarea proprietarilor sub motivul citirii apometrelor

Daca comitetul de bloc poate deranja locatarii oricind,motivind citirea indexului la calorifere -repartitoare sau apometre ?
Cel mai recent răspuns: misu183 , utilizator 08:51, 15 Decembrie 2009
Discutati in comitetul executiv sa se stabileasca un program. Sa se afiseze ca in data de ... sau in fiecare luna in ziua de... se verifica si citeste indexul.
Propuneti chiar dv programul.
Articolul 12 din HG 1588/2007, care face referire la drepturile si obligatiile proprietarilor, la punctul B, Obligaţii, alin. b, prevede ca proprietarii sunt obligati sa permita accesul in apartament al unui delegat al asociatiei numai cu un preaviz de cinci zile:

"b) să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său, cu un preaviz de 5 zile, al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar şi justificat să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz, conform prevederilor din statutul asociaţiei de proprietari"
O data eu i-am dat afara din casa.
Au venit pe n.v. si au intrat cu tupeu chiar daca le-am spus sa vina alta data.
De atunci se afiseaza mare la intrarea in bloc cu 2-3 zile inainte ca sa nu mai existe discutii.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Alte intrebari privind intretinerea la apartament johnnyy c johnnyy c Va multumesc pentru raspunsuri; ca raspuns la intrebarea dvs, pierderile au fost pana in octombrie intre 2-3 metri cubi de apartament lunar/ apa rece si 1-2 de ... (vezi toată discuția)
Afisare index apometre la avizier scara de bloc ariadna_2023 ariadna_2023 Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe ... (vezi toată discuția)