avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Legea 19 supraveghere copii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Legea 19 supraveghere copii

Buna seara. Ce documente trebuie să se regăsească la dosarul cu salariați care sunt acasa cu copii in baza legii 19? Este suficientă cererea salariatului prin care solicită zile libere în baza legii 19 si declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte, conform formularului tip din HG 217, in care este specificat faptul că nu a solicitat zile libere în baza legii 19 si ca nu se află în concediu de odihnă sau concediu fara plată si certificatul de nastere al copilului? Angajatorul este obligat să solicite salariatului adeverință de la locul de munca al celuilalt părinte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:59, 23 Mai 2020
Este suficienta cererea salariatului ,declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte, conform formularului tip din HG 217, in care este specificat faptul că nu a solicitat zile libere în baza legii 19 si ca nu se află în concediu de odihnă sau concediu fara plată si certificatul de nastere al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere platite pentru parinti Mateiutza Mateiutza Buna Avem o situatie in care o salariata solicita zile libere pentru parinti in baza legii 19 /2020. Salariata este divortata iar in sentinta de divort ... (vezi toată discuția)
Hotărârea nr. 217/2020 FlorinKM FlorinKM Bună ziua. Soția mea de afla acasă conform Hotărârii nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 carmenseby carmenseby Daca sotul meu este angajat in Germania, iar eu sunt angajata la.o institutie publica, pot beneficia de zile libere cf Legii 19/2020? (vezi toată discuția)