avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Două pensii de la stat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Două pensii de la stat?

Ce opinie aveţi despre faptul că, un salariat intern, cu două cim, pe durată nedeterminată, semnate cu doi angajatori, ce au aceeaşi adresă - la care locuieşte şi salariatul intern - realizează 40 de ore pe săptămână, în fiecare schimb, deci, realizează 80 de ore lucrate, pe săptămână?
Este vorba despre două vechimi în muncă, pentru care se impun două pensii de la stat?
Cel mai recent răspuns: Ioan Victor , utilizator 09:32, 30 Mai 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Este vorba despre un singur stagiu de cotizare.
Va primi o singură pensie din sistemul public.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
Dapix, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vechimea in munca nu se cumuleaza, in schimb, pentru pensie se vor cumula veniturile din salarii realizate in baza celor doua c.i.m.

1 an de zile lucrat cu un singur c.i.m. = 1 an de zile lucrat in baza mai multor c.i.m. in aceeasi perioada = 1 an de zile vechime in munca = 1 an stagiu de cotizare
Vă rog, domnule Cornel Vasile, reveniţi în discuţie!

Îmi puteţi indica - vă rog, temeiul legal, la ceea ce susţineţi?
Sau jurisprudenţa în materie?


Mă refer la faptul că, salariatul a lucrat cu un c.i.m. în schimbul I, - între orele 7-15, pentru un angajator A, care a plătit impozitele aferente salariului A1 - primele 40 de ore lucrate pe săptămână.

Acelaşi salariat, a mai lucrat cu un alt c.i.m., în schimbul II. - între orele 15-23, pentru un alt angajator B, care a plătit şi el, impozitele aferente salariului său, B1 - celelalte 40 de ore lucrate pe săptămână.

Este de înţeles, conform celor susţinute de dumneavoastră, faptul că, statul român, obţine două impozite timp de un an de zile, de la acelaşi salariat şi îi consideră numai un an vechime în muncă şi numai un stagiu de cotizare?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumulul de functii si vechimea in munca. Cum se va calcula?
[ link extern ]
Vă mulţumesc pentru amabilitatea de care aţi dat dovadă!

Mi-aţi indicat dispoziţii din Legea Nr. 263 din 16 decembrie 2010
privind sistemul unitar de pensii publice.

Fiind vorba de perioada 2004 - 2010, - până la intrarea în vigoare a Legii Nr.263/2010, ce dispoziţii se aplică în stabilirea vechimii în muncă şi referitor la stagiul de cotizare în sistemul public de pensii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este reglementat statutul salariatului intern? Ioan Victor Ioan Victor este reglementat statutul salariatului intern? Prin ce lege? (vezi toată discuția)
C.m.cu 2 ore TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna ziua! O cunostinta, cu o vechime in munca de 25 de ani, la care contributia pt. pensie a fost la salariu mediu pe economie,acum nu mai are loc de ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca CristinaCIC CristinaCIC Buna ziua Stiu ca un salariat care are zile nelucrate (absent nemotivat sau invoit fara plata) are vechimea in munca diminuata cu aceste zile. Intrebarea ... (vezi toată discuția)