avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pe stare de urgenta se prelungirea contractele de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Pe stare de urgenta se prelungirea contractele de avans apartament/casa?

Buna seara, anul trecut in noimebrie am dat avans la un apartament, unde am stabilit ca vom face actele finale pana in 31.05.2020
Apartamentul nu este gata, daca nu semnam pana la aceea data se va prelungii sau se promisiunea va fi nula ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:37, 23 Mai 2020
Mutus consensus, daca partile vor, contractul poate fi prelungit.
Ca promisiunea sa fie nula, trebuie ca la momentul incheierii promisiunii a nu fi fost indeplinite conditiile legale pentru incheierea aceasteia, ceea ce este putin, foarte putin probabil.
Cat priveste starea de urgenta, aceasta a suspendat anumite termene si prescriptii, insa in cazul unui litigiu, trebuie sa invocati daca aveti ceva de invocat. Pe de alta parte, in situatia dvs, mai curge un termen special de 6 luni de la momentul la care trebuia semnat contractul, vezi art 1.669 din codul civil, cu textul : Dreptul la acțiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat.
Cu alte cuvinte, dicutati cu vanzatorul, cu notarul, si vedeti cum o rezolvati amiabil. Daca nu, apelati la avocat. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract prima casa Sparanghel Sparanghel Buna ziua, In decembrie 2016 am incheiat o promisiune de vanzare-cumparare prin Prima Casa pentru un imobil nefinalizat cu termen limita 10.04.2017. ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie drept la actiune Irina S. Irina S. Se poate stabili intr-un antecontract de v-c o clauza prin care partile sunt de acord ca dreptul la actiune pentru obtinerea unei HJ care sa tina loc de ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare , act aditional dreptul la actiune in functie de termen Cristian Eneeee Cristian Eneeee Am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare pentru un apartament la care am platit si un avans de 30000 euro cu termen de perfectare a ... (vezi toată discuția)