avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract pe drepturi de autor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract pe drepturi de autor

Unul dintre partenrii pentru care scriu articole nu mi-a specificat in contract daca suma de plata este neta sau bruta. Mi-a virat in cont suma din contract, suma despre care mi-a spus verbal ca este bruta.
Ce fac cu acest contract? il pot declara eu la venituri din drepturi de autor? (nu cred ca partenerul ar fi de acord sa faca vreo anexa la contract).
Veniturile din drepturi de autor pentru care s-a retinut de catre cesionat impozitul pe venit, mai trebuie declarate in declaratia unica?
Pot incasa venituri din drepturi de autor fara sa am o forma de organizare?
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:24, 26 Mai 2020
Daca acest venit a fost incasat in anul 2019 pe contractul din drepturi de autor, veti depune dumneavoastra declaratia unica pentru inchiderea anului 2019 (acum pana la 30 iunie 2020). Acest venit pentru dumneavoastra e venit brut.
Puteti obtine venituri de acest fle doar in baza contractului, fara a avea o forma de organizare.
Daca platitorul de venit este persoana juridica sau alta entitate care prin lege e obligat sa-si tina singura contabilitatea, atunci va va retine el la sursa impozitul, il va plati si il va declara la finante in numele dumneavoastra. Nu veti mai depune dumneavoastra declaratia unica pentru acest venit primit care e venit net.
Va rog sa cititi in codul fiscal art. 70 la 73 care reglementeaza veniturile din proprietate intelectuala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane fizice cu venituri in 2019 din drepturi de proprietate intelectuala veronicam veronicam Buna ziua, As vrea sa aflu cum se impoziteaza si ce contributii trebuie sa plateasca in 2019 o persoana care realizeaza venituri din drepturi de proprietate ... (vezi toată discuția)
Contract drepturi autor Patience Patience Buna ziua, Trebuie sa inchei un contract de drepturi de autor si nu am mai facut asta pana acum, asa ca, dupa ce am cautat informatii pe net, vin si va ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pfa si pf cu venituri din drepturi de autor Bogozaur Bogozaur Buna ziua, Am cautat pe forum si nu am gasit un raspuns. Daca nu am cautat suficient de bine si s-a mai raspuns la o situatie similara imi cer scuze. Am ... (vezi toată discuția)