avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj în strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj în strainatate

Bună ziua,
Socrul meu lucrează de mulți ani în Italia la o fabrica care acum l-a băgat în șomaj. El trebuie sa își ia și lichidarea de la firma. Ar vrea sa revină în tara dar nu știe cum poate proceda sa își primească șomajul și lichidarea. Trebuie sa vina sa deschidă cont aici sau ii poate deschide altcineva contul pentru a i se putea vira banii?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 26 Mai 2020
Buna ziua,
Discutati cu autoritatile de acolo, ele stiu cum este reglementata acordarea somajului acolo.
Beneficiez de ajutor de şomaj în Italia şi intenţionez să mă întorc în România. Pot să transfer ajutorul de şomaj din Italia în România?
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj italia Opr88 Opr88 Buna ziua as vrea sa ma informati si pe mine cu o problema maicamea lucreaza in italia vrea sa obtina somaj dar iy trebuie rezidenta trebuie luata in spatiu ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj din italia haleboghie haleboghie buna ziua situatie mea este urmatoarea : actualmente locuiesc in italia si primesc ajutorul de somaj de doua luni .am intentia de a ma intoarce in romania ... (vezi toată discuția)
Nu am primit pensia de batranete Rodica2005 Rodica2005 Am depus dosarul de pensionare in Italia, in aprilie 2022. Datorita problemelor de sanatate, a trebuit sa revin in tara anul acesta, luna ianuarie. Am varsta ... (vezi toată discuția)