avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Art. XV din OUG 30/2020 pt mediatori
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Art. XV din OUG 30/2020 pt mediatori

Buna ziua
Mediatorii isi pot (au putut) intrerupe activitatea ca urmare a efectelor pandemiei si sa beneficieze de indemnizatia de 75% din salariul mediu brut?
Am un client mediator si mi-a zis ca cei de la Consiliul de mediere nu raspund la telefon, iar pe site-ul Consiliului eu nu am vazut decat amenintari cu recuperarea taxelor neplatite.
Cei de acolo se ocupa si cu problemele de actualitate ale mediatorilor?
Cel mai recent răspuns: robert11 , utilizator 12:18, 5 Aprilie 2021
Da, mediatorii beneficiază de indemnizație dacă depun cerere către AJPIS județean.
Este un drept conferit de lege și o opțiune a fiecărui mediator, Consiliul de mediere nu are nicio implicare și nicio obligație în această problemă.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2020
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
Buna seara, va multumesc de implicare.
Cred ca acele personaje care populeaza Consiliul de Mediere ar fi trebuit sa se implice mai mult. Sa posteze pe siteul Consiliului informatii legate de aceasta situatie si sa ajute mediatorii in acest sens. Puteau lua legatura cu AJPIS-ul mult mai usor. Oricum greu se raspunde la acele telefoane.
Daca tot sunt interesati doar de banii mediatorilor, pe care cred ca unii nu i-au mai castigat de ani de zile, ar fi trebuit sa se gandeasca ca acea indemnizatie de somaj tehnic de la stat, primita pe 2 luni de zile, le-ar fi permis acestora sa-si plateasca toate taxele restante la Consiliu. S-a gandit cineva la acest lucru?
Au fost discuții pe grupurile mediatorilor de pe rețelele de socializare privind șomajul tehnic. Presupun că nu ați urmărit dvs. Sunt mulți mediatori care au beneficiat de indemnizație. Puteți depune cererea pentru luna mai începând cu 1 iunie, Succes!
S-a refuzat primirea unei astfel de cereri pe motiv ca BM nu se inregistreaza la ONRC.
Acum, într-adevăr, mediatorii nu mai beneficiază de acel ajutor, însă în starea de urgență au beneficiat toți cei care au depus cereri.

Alte discuții în legătură

Centrul de mediere diana_79 diana_79 Buna.stiti cumva unde se organizeaza cursuri de mediere sau cum se poate obtine diploma de mediator? (vezi toată discuția)
Somaj tehnic in conditiile oug 30 din 2020 covid 19 gabosu gabosu Dezvolt intrebarea anterioară. Un salariat cu timp partial care este și pensionar poate beneficia de somaj tehnic decontat de stat în condițiile OUG 30 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,doresc a face o intrebare, privind ''somajul tehnic'' ... soparla62 soparla62 Buna ziua ,doresc a face o intrebare, privind \'\'somajul tehnic\'\' Lucraiand in domeniul, Horeca pe data de 16.03.20202 odata cu, Starea de urgenta am ... (vezi toată discuția)