Sunt creditor cu o sentinta definitiva a ICCJ pentru 100.000 Euro si am inceput urmarirea executiei silite din care a rezultat starea de insolvabilitate a debitorului, Singurul sau imobil pe care l-as fi putut executa a fost donat unui membru al familiei. Am facut actiune de revocare a donatiei la tribunal, care este inregistrata in aprilie a.c., dar nu are inca termen. Pot sa notez litigiul (chemarea in judecata) la OCPI in acest stadiu pentru a preintampina o redonare a imobilului donat (e vorba de o familiei cu 15 frati, care isi pot dona bunurile la infinit !)? Cu alte cuvinte, notarea litigiului la OCPI poate impiedica la Notariat redonarea imobilului altui membru de familie daca donatorul si donatarul sunt de acord ? Va multumesc mult pentru raspuns.
Va multumesc foarte mult. Am inteles ca trebuie sa fac chemare in judecata pentru sechestru judiciar, dar nu am inteles : "De asemenea executorul judecatoresc era obligat sa noteze in CF somatia de executare silita imobiliara.Verificati acest lucru" . Este vorba de doua imobile, ambele donate, pentru a se sustrage platii creantei de 100.000 Euro, iar, executorul judecatoresc nu a putut nota in CF decat somatia pe dreptul de uzufruct viager pentru cele doua donatoare la unul dintre apartamentele donate, nu pe imobilul propriu-zis, care are, prin donatie, alt proprietar, Nu inainte ca eu sa castig actiunea pauliana, am inteles eu. In acelasi sens, notarea in CF ceruta de executor a fost respinsa in cazul celuilalt imobil donat, pe motiv ca noul proprietar nu este identic cu cel reprezentat de cele doua parate debitoare.
Problema dvs. este ca , stiind cu cine aveti de-a face era bine ca pe timpul judecarii procesului pentru obtinerea hotaririi judecatoresti ce constata creanta sa fi cerut sechestru asigurator.Debitorul dvs. a facut donatia inainte ca executorul sa noteze in cartea funciara somatia de plata.Acum trebuie sa anulati contractul de donatie facuta in vederea evitarii executarii silite si in acelasi timp sa instituiti sechestru judiciar.
Intr-adevar, problema mea a fost ca o avocata nepriceputa, insa extrem de aroganta, ce batea campii cu posibilitatea actiunii oblice dupa obtinerea hotararii judecatoresti , fara sa fi vrut sa ia vreodata in calcul sechestrul asigurator, Sigur ca e vina mea ca am mers pe incredere, fara s-o verific cu alt avocat in timp util. Acum am inteles ca trebuie sa institui sechestru judiciar, dar nu mi-e clar
1.daca pot depune actiunea inainte de a avea admiterea sau termen la dosarul de revocare a donatiei, inregistrat cu numar, in luna aprilie; 2. daca o data ce paratii primesc citatia pentru actiunea de revocare a donatiei si respectiv de sechestru judiciar nu cumva, a doua zi, actualul donatar sa-si redoneze cele doua imobile altui frate (sunt 6 frati disponibili pentru acest carusel de donare a donatiei). Poate fi lovita de nulitate automat o eventuala donare a donatiei cu un nou donatar dupa ce s-a inregistrat cererea de sechestru judiciar cu primul donatar, asa incat aceasta sa-si urmeze cursul si sa fie incuviintata ?
Va multumesc foarte mult ca va ganditi la cazul meu.
Este corect ?
glo
am apelat la un executor judecatoresc sa execute un titlu executoriu. de mai bine de un an d zile nu a executat 1300 lei. este vorba de drepturi slariale. acum ... (vezi toată discuția)