avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte de propietate lipsa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte de propietate lipsa

buna ziua nu stiu daca titlul e bun dar nu stiu ce titlu sa pun ,spre surprinderea mea am aflat ca parintii mei ambii decedati de 23 de ani mama si tata de 17 ani nu au acte pe casa teren din curte .Eu am fost la primarie si amvrut sa scot tot ce tine de acte propietate copii duplicate pentru casa parintilor mei .Noi santem 3 frati dintre care fratele mai mare a decedat lasand in urma decat sotia neavand copii si totodat ea a ramas sa locuiasca cu nepotul meu fiul surori mele in casa parinteasca Vreau sa facem succesiunea pe teren si casa parintilor mei surpriza a fost la primarie unde mi s a spus ca nu exista titlu de propietate pe numele tat6alui meu .Pana acum nu am dat atentie acestor lucruri pentru ca traia fratele meu si de obicei el era cu toate cele ce tinea de acte acum el a decedat de 5 ani si vrem sa clarificam cu vaduva lui fiecare ce drepturi are.Problema e ca nu vrea sa mi arate ce acte are si de la primarie mi s a spus ca nu exista titlu de proipetate pe numele parintilor mei .Tot ce am gasit e un titlu de propietate pe numele bunici tatalui meu dar nu e trecut terenul si casa in acest titlumai e un titlu pe numele bunicului meu dar tot asa nu corespunde cu propietate parintilor mei .Pe acest teren au fost construite si demolate 2 case si cu aceasta e a 3 casa construita de parintii mei .Locuiesc pe acest teren din ani 60 nu stiu exact anul dar casa actuala s a construit in anul 81-82 eram copil nu stiu daca au scos autorizatie de constructie .Intrebarea mea este cum pot scoate titlul de propietate pe numele tatalui meu .
Buna ziua,
Primul pas este sa formulati cerere SCRISA si inregistrata sau transmisa prin psta recomandata cu confirmare de primire catre DITL (directia taxe si impozite locale) prin care sa solicitati copii de pe actele care stau la baza calcularii impozitului.
Sunt obligati sa va raspunda OFICIAL in 30 de zile sau va adresati instantei.
Daca nu reusiti nimic atunci adresati-va unui avocat care sa va ajute sa cautati prin arhive.
multumesc voi merge maine la primarie sa incerc sa vorbesc la taxe si impozite sa vad ce pot gasi daca vor vrea sa ma ajute .
Solicitati primariei un extras din Registrul agricol . Verificati in titlul de proprietate, in ambele titluri, numerotarea parcelelor. Daca este intr-o localitate urbana, Imozite si taxe locale, daca este intr-o zona rurala si imozite dar si registrul agricol. Daca nu s-a facut nicio succesiune , este normal sa apara bunicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar fara titlu de proprietate - parintii mei au constuit casa ... mioararadu mioararadu Popietar fara titlu de propietate parintii mei au constuit casa pe un teren dat de bunicul patern casa e construita in 1967-68 cum era pe atunci fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune in muntenia dupa parinti, zona ... ANDU_V ANDU_V Buna ziua, Subiect: succesiune in Muntenia dupa parinti, zona cooperativizata, - Casa de locuit 45 mp inscrisa in registrul agricol in anul 1957 pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune madriana57 madriana57 Buna seara! Am vrut sa deschid succesiunea dupa bunica unde sunt mostenitori dupa ea 20 personane. Deoarece unii dintre mostenitori nu vor sa coopereze ... (vezi toată discuția)