avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Demisie presedinte de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Demisie presedinte de asociatie

Buna ziua,
Sunt presedintele unei asociatii de proprietari si as dori daca se poate sa ma consultati in legatura cu o problema.
As dori sa imi dau demisia din functia de presedinte de asociatie, dar in adunarea generala nimeni din asociatie nu doreste sa isi asume aceasta raspundere in locul meu, Este adevarat ca in acest caz va trebui sa raman in aceasta functie pana la incetarea mandatului de 2 ani? Nu exista nici o lege in acest sens sa imi pot da demisia? Nici la fosta sedinta generala cand am fost ales nu a vrut nimeni iar eu mi-am asumat acest rol mai mult la insistentele vecinilor care ma cunosteau ca ma mai implicasem la bloc.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: FreePlanet , utilizator 21:51, 24 Octombrie 2021
Aici nu te consultă nimeni, cel mult îți răspunde.
Dacă nu vrea nimeni și tu nu vrei sau nu ești în stare să fii președintele asociației, citește statutul asociației, noua lege a asociațiilor de proprietari și vezi în ce condiții se poate dizolva asociația.
Dragoste cu sila nu se poate și nimeni nu este de neînlocuit. Proprietarii pot merge să se înscrie la altă asociație și dacă nu există alta, fii sigur că banii pe apă, gunoi, curent electric, căldură, gaze, etc. vi-i va lua cineva.
Părerea mea...
1-In conformitate cu disp L nr 196/2018 presedintele de asociatie de proprietari poate exercita responsabilitatea in temeiul contractului de mandat
In conformitate cu disp Codul muncii,institutia demisiei este actul unilateral al anagajtului care detine incheiat contract individual de munca
Rezulta ca presedintele de asociatie,eventual poate sa renunte a mai exercita atributiile si responsabilitatile functiei
2-Conform disp L nr 196/2018 aveti dreptul sa numiti provizoriu un vicepresedinte de asociatie din cadrul membrilor comitetului executiv,care sa exercite atributiile pe perioada limitata
Comitetul este mai mult de forma mai tot timpul mi-am facut treaba impreuna cu administratorul ,deoarece ei nu au dorit sa se implice sau sa participe sub nici o forma. Daca nimeni din comitet nu va dori sa isi asume. Imi voi da demisia in scris si atat?
Salut! Cum ati solutionat pana la urma?

bogdan.drg13 a scris:

Comitetul este mai mult de forma mai tot timpul mi-am facut treaba impreuna cu administratorul ,deoarece ei nu au dorit sa se implice sau sa participe sub nici o forma. Daca nimeni din comitet nu va dori sa isi asume. Imi voi da demisia in scris si atat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)
Deoarece nu pot iesi din comitetul asociatie pe viata, pot depune ... marius.dumitrescu marius.dumitrescu deoarece nu pot iesi din comitetul asociatie pe viata, pot depune cerere de iesire din asociatie ? Exista vre-o specificatie legala care ma obliga sa raman pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. președintele asociației de proprietari își dă ... Carlo Carlo Bună ziua. Președintele Asociației de Proprietari își dă demisia (la 1 ianuarie un alt.membru si-a dat demisia rămâne 3 în momentul de fata). Ce acte ... (vezi toată discuția)