avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Plafonare somaj tehnic stare de alerta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Plafonare somaj tehnic stare de alerta

Buna ziua
In societatea in care lucrez exista un singur angajat al carui venit a fost plafonat de somajul tehnic. In perioada 16-31 mai i s a achitat de catre angajator diferenta plafonata pana la 75%. In conditiile in care am intrebat de ce ,mi s-a raspuns ca nu s-a vrut acest aspect pentru ca nu sunt bani, dar ca angajatul respectiv poate da in judecata firma pentru ca in starea de alerta sunt alte conditii. Pe scurt, este adevarat ca in perioada de alerta angajatorul este obligat sa achite aceasta diferenta? Mentionez ca societatea beneficiaza de somaj tehnic de la stat. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic intrerupt automat automat Buna ziua. Perioada de somaj tehnic poate fi intrerupta pentru anumite intervale de timp in care sa-mi desfasor activitatea normal? De ex: pot fi in somaj ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Roberta Gheorghe Roberta Gheorghe Muncesc de 20 ani, platesc taxe la stat. Azi am fost informati ca statul nu ne plateste somajul tehnic pt societatea la care lucrez. Vom fi dati afara si nu ... (vezi toată discuția)
Sesizare la itm Muresan Felicia Muresan Felicia Sotul meu vrea sa faca o sesizare la ITM deoarece firma l-a obligat sa lucreze normal pe perioada somajului tehnic si nu a primit toate drepturile salariale ... (vezi toată discuția)