avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro Asociatia Avocatnet
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

Asociatia Avocatnet

ziua buna,

avocatnet.ro se pregateste sa infiinteze o asociatie, dorind prin intermediul acesteia sa ne implicam mai mult in proiecte sociale, printre scopurile noastre fiind

- promovarea drepturilor cetatenilor si incurajarea exercitarii acestora
- promovarea cunoasterii normelor de drept de catre cetateni
- realizarea de studii si sondaje cu privire la eficienta normelor de drept
- realizarea unei platforme de comunicare intre cetateni si reprezentantii puterilor statului
- incurajarea pregatirii profesionale a practicienilor in drept
- organizarea de seminarii, intalniri, simpozioane, etc cu teme juridice atat pentru practicienii dreptului cat si pentru cetateni
- infiintarea unui sistem de burse pentru studentii facultatilor de drept
- organizarea de cursuri de pregatire pentru studentii facultatilor de drept
- implicarea practicienilro dreptului in proiecte sociale

am aprecia daca ne-ati transmite opiniile dumneavoastra asupra acestei chestiuni si eventuale sugestii, inclusiv domenii de activitate sau scopuri care considerati ca ar putea fi atinse prin intermediul acesteia.

multumim

George
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 16:58, 24 Ianuarie 2010
seara buna si un an minunat!

nu as vrea sa transformam si acest subiect intr-o polemica fara rezultate sau in dezbaterea unor teorii ale conspiratiei, am cerut sfaturile utilizatorilor si ne-am bucurat la fiecare comentariu primit.

am retinut si problema legalizarii unor "practici stravechi" si vom medita inclusiv la acest subiect, desi sunt alte teme cel putin la fel de importante, de legalizarea prostitutiei sau a drogurilor usoare avand cine sa se ocupe intrucat aduc beneficii electorale.

ca o paranteza, sunt zeci de specii de animale pe cale de disparitie iar cele mai multe emisiuni sau programe trateaza ursii panda in dauna altor animale inzestrate cu mai putina dragalasenie.

intr-adevar, posibilitatile enumerate de romania_inedit sunt corecte, inclusiv cele legate de x6 insa nu cred ca profilul nostru ne indreapta inr-acolo, iar in semn de pretuire pentru raspunsurile de cele mai multe ori obiective si interesante ale aceluias romania_inedit, pot sa-i incredintez secretul masinii pe care o conduc de vreo 3 ani si pe care nu planuiesc sa o schimb anul acesta - e un citroen c4, de cele mai multe ori accesorizat cu un roofbox imens, asa ca, daca ma intalniti in trafic, faceti un semn ceva.

@george , multumesc foarte mult pentru raspuns .
Am folosit metoda reducerii la absurd pentru a se intelege mai bine de ce s-a format asociatia avocatnet .

Trebuie sa spunem tuturor ca se creaza o asociatie si nu o fundatie pentru ca este mult mai usor de creat o asociatie decat o fundatie , ORDONANŢÃ nr.26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii precizand la Art. 15. , alineatul (2) ca activul patrimonial iniţial al fundaţiei trebuie să includă bunuri în natură sau în numerar, a căror valoare totală să fie de cel puţin 100 de ori salariul minim brut pe economie, la data constituirii fundaţiei , patrimoniul unei asociatii fiind reglementat de Art. 6. alineatul (2) litera f) , care prevede ca patrimoniul iniţial al asociaţiei trebuie sa fie în valoare de cel puţin dublul salariului minim brut pe economie, la data constituirii asociaţiei, fiind alcătuit din aportul în natură şi/sau în bani al asociaţilor;

Si pentru ca acest forum este un forum juridic , cred ca asociatia avocatnet ar trebui sa promoveze in special actiuni care tin de respectarea drepturilor cetatenesti , pentru ca cetatenii sunt victimele abuzurilor de tot felul , abuzuri care sunt comise datorita lipsei de informare a cetatenilor , sau lipsei asistentei juridice , asa ca ar fi binevenita incurajarea actiunilor probono prestate de catre avocati , mai ales avocatii stagiari , care ar avea ocazia sa sustina diverse cauze , si sa dobandeasca experienta practica .

Foarte multi cetateni nu stiu ca , de exemplu , nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale nu este sanctionata in niciun fel ?
din nou corect, mai simplu si mai putin costisitoare asociatia, prevederile legale sunt clare in acest sens, insa nu cred ca progresam cumva in subiectul acesta analizand norma :D

sugestiile din partea a doua sunt insa binevenite, oferirea asistentei juridice ne-a trecut si noua prin gand, dar aici avem 2 probleme:

1 - romanul e procesoman si s-ar crea o coada interminabila la usa noastra;
2 - ce ar spune colegii de profesie sau serviciile similare de asistenta gratuita din cadrul barourilor?

sunt intrebari retorice insa daca se doreste postarea de raspunsuri, le astept prin mesageria privata pentru a nu incarca discutia
@romania_inedit: Cred ca faceti confuzie intre exprimarea opiniilor si deturnarea unei discutii. Am inteles cu totii propunerea referitoare la prostitutie. Nu cred ca v-a sters nimeni opinia in cauza. Atunci insa cand discutia prezenta s-a mutat de la opinii despre ce ar trebui sa faca asociatia la opinii despre legalizarea prostitutiei mi s-a parut foarte util sa reamintesc subiectul initial. Si, vrand nevrand, dat fiind faptul ca era al doilea mesaj pe aceeasi tema, gasesc ca era nevoie sa va traga cineva de maneca.

De altfel, daca ma uit la modul cum a continuat topicul prezent, imi dau seama ca am luat o decizie buna.

In alta ordine de idei, ar fi interesant de stiut un lucru. George expune un proiect prin care niste oameni isi doresc sa faca ceva. Repet: sa faca ceva. :) Fapt pe care il regasim din ce in ce mai rar in Romania zilelor noastre. Ce primim in schimb? O amenintare voalata ca "asociatia poate fi dizolvata la cererea oricarei persoane interesate". Pai, maestre, cu genul asta de atitudine, mi-e clar ca atitudinea aia despre care vorbeam in trecut e din ce in ce mai prezenta in Romania. Care atitudine? Aia cu "de ce dracu sa isi faca cineva casa cu doua etaje, mai bine sa stam cu totii in bordeie si sa ne concentram sa le daramam etajele celorlalti, ca sa nu cumva sa ne intreaca. De ce dracu sa-ti doresti sa mai construiesti ceva cand e mai simplu sa darami?".

Acestea fiind zise, eu ma declar strain de discutia de aici. Si probabil ca e unul dintre momentele in care ma declar strain si de sentimentul care m-a urmarit ani intregi, cand supuneam dezbaterii comunitatii lucrurile pe care ne doream sa le construim. Din pacate, observ in ultima vreme o orientare tot mai vadita a unora spre ideea ca "astia se capatuiesc pe spinarea noastra, asa ca hai sa le sarim in cap, sa le aratam ca suntem mai destepti".

O seara placuta in continuare.
Domnule Alin Popescu , eu m-am lamurit cum sta treaba cu asociatia avocatnet inca de la prima postare , si nu am avut nicio tresarire atunci cand mi-a fost stearsa postarea pe care dumneavoastra ati considerat-o offtopic , fiind constient ca postarea mea deturna un pic acest topic , in sensul ca aici se asteapta doar sugestiile utilizatorilor , nu motivarea acestor sugestii .

Dupa postarea exprimata de george , nu am vrut sa fiu offtopic si sa intreb care sunt acele zeci de specii de animale pe cale de disparitie , pentru ca nu am considerat necesar sa deturnez discutia , cu toate ca ar fi fost interesant sa stim ce specii pe cale de disparitie isi propune sa salveze asociatia avocatnet .

Eu eram gata sa ajut asociatia avocatnet , "tinand" evidenta contabila gratuit sau/si oferind maxim 10 lei pentru functionarea asociatiei .

:offtopic: Am tot respectul fata de toti utilizatorii acestui forum , indiferent ca sunt administratori , moderatori , consultanti , utilizatori inscrisi sau vizitatori , dar eu consider ca unele lucruri trebuie sa fie scrise , iar atunci cand mi se solicita opinia , una din marile dovezi de respect pe care le pot da este sa scriu exact ceea ce cred .

Trebuie sa scriu ca am mai ajutat la evidenta contabila a 2 asociatii umanitare , si am fost indepartat deoarece nu intelegeam anumite "practici contabile" si pentru ca aveam mari sanse sa ajunga presedinte sau sa-mi fac o asociatie concurenta.

Asociatia avocatnet este o idee foarte buna si sper ca o sa aflam imediat ce se va infiinta si cum putem ajuta .

Alte discuții în legătură

Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)
Asociatie vs. fundatie ai.ciprian ai.ciprian Imi cer scuze daca este deschis deja un topic asemanator, dar eu nu am gasit, asa ca va rog sa ma indrumati cu un link. Daca nu, iata intrebarea (sau ... (vezi toată discuția)