avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de intretinere bloc pentru 2 căței
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de intretinere bloc pentru 2 căței

administratorul blocului ,la hotararea presedintelui de asociatie mi a pus la cheltuielile de intretinere cei 2 catei shitzu,este corect si legal!?
Cel mai recent răspuns: carmenmaria18 , utilizator 14:47, 4 Iunie 2020
buna ziua. bine ca n-are doamna acvariu cu pesti :) ca ar "scoate" asociatiei toate pierderile la apa :) :) :0 :). parca vad pe lista la doamna 25-30 de pesti care mai dau si apa la canal ….. !!!!! :).
acum, logic vorbind sunt deja 2 catei, ar fi imposibil sa nu sustina doamna ca nu le face baie, ca nu le spala troca unde manaca, ca nu le mai incalzeste vreo mancarica, ca nu arunca ambalajul la mancare, ca nu lasa cateii nimic pe holuri dupa labute cad vin de la joaca din parc, daca or fi fetite mai lasa si urme specifice sau ca nu merg cu liftul (daca sta la vreun etaj de la 3 in sus), sau lumina care se consuma cand se aprinde la miscare.
o negociere mutual acceptata ar trebui sa stinga penibila situatie, ca sa nu devina si mai penibila la tribunal. normal ar fi fost ca dom presedite cu dom admin ar fi trebuit sa va notifice in vreun fel , zic si eu, nu sa procedeze ca guvernul …..
probabil ca 1/2 persoana/luna la intretinere ptr amandoi cainii ar fi de obraz.
e clar ca presedintele de asociatie e columbofil :) si lucreaza la un insectar cu fluturi si gandaci Colorado, nu-i plac cainii. chiar asa, cainii sunt din aceia de lupte ?
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
61dan, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista de obraz aici, e legal sau nu e legal. Si, daca ati citit toate postarile la subiect pina aici, nu exista temei legal (a se vedea raspunsul dat de @Emilika40).
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.

Sub mine am o doamna cu un catel (caine in toata regula ca sa fiu precis).
Nu va spun ca ii vine cateodata si latra la ora 2 sau 3 din noapte de rasuna blocul.
Ziua te simtui ca la tara (ham ham mai mereu). Mai trebuie doi cocosi si e exact ca la bunica.
NU am zis nimic.
Eu cred ca ar trebui reglementate totusi aceste lucruri mai ales ca locul animalelor este in natura nu inchise in blocuri si asa cum mi se cere mie acceptul vecinului sa fac firma, sa montez sonerie cu comunicatie video sa mi se ceara si mie acordul daca vecinul vrea sa isi ia un caine sau maine poate ii vine sa isi ia o vaca sa o tina pe balcon (stiu un caz de mult, nu e gluma). Legea este deficitara....la obligatii egale trebuie sa vem si drepturi egale in mod corelativ.
Subiectul de la acest topic nu se refera la ce scrieti dvs., ci se refera la legalitatea cheltuielilor de intretinere pentru animale de companie, in raport cu legea 196/2018.

Pentru ceea ce comentati dvs. existe regulamente, de obicei reglementari ale administratiilor locale:
[ link extern ]
In privinta zgomotului, raspunzator e proprietarul, faceti reclamatie:
www.avocatnet.ro/articol_516...

Aveti dreptul.
Ca fapt divers si eu sunt de acord ca animalele de companie merita, in principiu, un spatiu oferit de obicei de cei ce locuiesc la casa.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc.

Desi la asociatia noastra la fiecare sedinta din ultimii 3 ani s-a adoptat un program de liniste presedintele asociatiei nu a pus inca pe bloc o mica informare referitoare la acesta (o pancarda sau unii am vazut ca fac cu vopsea frumos la intrare).
Cum sa procedez in acest caz?

Alte discuții în legătură

Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Caini pusi la plata de catre asociatia de proprietari...urgent..... anamaria01 anamaria01 Locuiesc intr-un bloc cu 44 apt, cu vecini fff dificili, pusi pe scandal si recalcitranti....Acum 7 ani am adoptat 2 catei fff inteligenti si frumusei foc pe ... (vezi toată discuția)
Taxa de caine Dana Marin Dana Marin A intrat un virus cu cainii pusi la plata la intretinere, mai nou. Vor sa puna vecinii mei in regulamentul de ordine interioara a asociatiei ca sa platim taxa ... (vezi toată discuția)