Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: am o angajata care este insarcinata in 14 saptamani si care in afara de firma mea, mai lucreaza si la un al doilea job. Datorita riscurilor pe care le are acolo, ea doreste sa intre in concediu de risc maternal dar doreste sa continue activitatea la firma mea deoarece lucreaza de acasa si nu e supusa riscului maternal. Va rog sa imi raspundeti daca e legal sa o pastrez ca angajata sau trebuie sa intre si la firma mea in concediu de risc maternal? Va multumesc
BRATU ALINA
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
art.47 alin.4 din OUG 74/30 iunie 2021 :
(4) Constituie contravenție desfășurarea activității de către persoanele prevăzute la art. 33 la unul dintre angajatori în perioada în care la celălalt/ceilalți angajator/angajatori a prezentat certificat/certificate de concediu medical.
art.33 :Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.
Am primit astazi de la locul de munca raportul de ris de la medicina munci unde scrie ca exista riscuri medi la locul de munca , dar in schimmb la ultimul alineat scrie ca medicul de la mediciba munci nu recomanda concediu de risc . Asta insemna ca daca vreau sa imi iau nu il vizeaza sau aproba ?
Risc maternal
Life3
Buna ziua ,am intampinat si eu o problema la locul de munca legat de concediul de risc maternal , având în vedere că firma nu este de acord cu riscul ... (vezi toată discuția)