avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de colaborare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de colaborare

Buna ziua,

Acum cateva luni am semnat un contract de colaborare cu un broker financiar care lucra pentru o companie,Problema este ca dupa semnarea contractului au intervenit anumite neintelegeri,motiv pentru care in momentul de fata nu mai poate fi vorba de o colaborare.
problema este ca acest contract este semnat pe o perioada de 24 de luni neavand clauze de reziliere incluse.
Intre timp am fost contactat direct de compania bancara in cauza pentru colaborare,insa asa zisul reprezentant ma poate actiona in judecata avand contractul semnat inte noi inca valid pe motiv de neocolire,chiar daca am fost contactat direct de firma in cauza.

Cum pot rezilia un contract care nu are stipulat clauze de reziliere?
Bună ziua,

În situația in care nu este prevăzută în contract o clauza de reziliere a contractului sunt aplicabile prevederile din Codul civil, și anume dispozitiile art. 1549 Cod civil, potrivit carora:

"(1) Dacă nu cere executarea silită a obligațiilor contractuale, creditorul are dreptul la rezoluțiunea sau, după caz, rezilierea contractului, precum și la daune-interese, dacă i se cuvin.

(2) Rezoluțiunea poate avea loc pentru o parte a contractului, numai atunci când executarea sa este divizibilă. De asemenea, în cazul contractului plurilateral, neîndeplinirea de către una dintre părți a obligației nu atrage rezoluțiunea contractului față de celelalte părți, cu excepția cazului în care prestația neexecutată trebuia, după circumstanțe, să fie considerată esențială.

(3) Dacă nu se prevede altfel, dispozițiile referitoare la rezoluțiune se aplică și în cazul rezilierii."

Prin urmare dumneavostră puteți solicita rezilierea contractului dacă cealaltă parte contractanta nu și-a îndeplinit propriile obligații contractuale în temeiul dispozițiilor mai sus citate.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutiunea/rezilierea exclud executarea silita a obligatiilor? ContSters214341 ContSters214341 Conform art. 1549 NCC alin. 1: Daca nu cere executarea silita a obligatiilorcontractuale, creditorul are drept la rezolutiunea sau, dupa caz, rezilierea ... (vezi toată discuția)
Contract orange paula38 paula38 Buna ziua,problema mea este urmatoarea in luna iulie 2017 am incheiat un contract orange pentru serviciu de internet,aveam nevoie de internet pentru camerele ... (vezi toată discuția)
Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)