avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj Tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj Tehnic

As dori sa stiu daca pot fi si in somaj tehnic si la munca in acelasi timp?
Findca eu mam trezit ca in perioada 17/04/2020-30/04/2020 eram in somaj tehnic .Asta dupa ce am fost anuntat in momentul plati salariale.
Pot dovedi cu acte semnate de administratorul firmei ca eu lucram in perioada respectiva, dar plata am luato ca si pt somaj.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 30 Mai 2020
Nu puteti fi si in somaj tehnic si la munca in acelasi timp.

Pe durata somajului tehnic ,c.i.m. este suepndat . Suspendarea contractului de muncă înseamnă că salariatul nu vine la serviciu și angajatorul nu-l plătește, potrivit Codului muncii.

Primirea la munca a unui salariat in perioada in care acesta are contractul individual de munca suspendat reprezinta munca nedeclarata, sanctionata de catre ITM cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemat la serviciu din concediul pt cresterea copilului vali valentina vali valentina Buna ziua,am fost solicitat de catre seful meu la serviciu, pt o zi eu fiind in concediul pt cresterea copilului in urma serviciilor mele prestate in acea zi ... (vezi toată discuția)
Șomaj Celfar Celfar Bună ziua, dacă în perioada 16-31 martie am fost în șomaj tehnic,, în mai angajatorul o sa depună din nou documentele ptr a prelungi șomajul tehnic ... (vezi toată discuția)
Chemată la serviciu în timpul șomajului tehnic Loredana080 Loredana080 Bună ziua, Tocmai am fost anunțată că trebuie să vin la serviciu luni pentru câteva ore. Primim marfă și cică e nevoie și de ajutorul ... (vezi toată discuția)