avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... As dori sa imi deschid propria librarie
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

As dori sa imi deschid propria librarie

Buna ziua!
As dori sa imi deschid propria librarie,dar nu imi doresc una mare! daca se poate as dori sa stiu mai multe detalii in legatura cu aceasta afacere de ce acte a-si avea nevoie
Orice informatie imi va fi de ajutor!
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mamica2019 , utilizator 21:18, 2 Iunie 2020
Pana sa va infiintati firma la registrul comertului cu sediul social la adresa de domiciliu din buletin si punctul de lucru la adresa unde va fi amenajat magazinul, trebuie a cautati in primul rand locul cel mai "ideal" pentru acest magazin. Sa vedeti conditiile prin care sa obtineti dreptul de folosinta pe baza unui contract de inchiriere pe perioada cat mai mare, costul chiriei, costul amenajarii necesare in acel spatiu, costul eventualelor adaptari si alte activitai conexe prin care sa atrageti in magazin cat mai multi clienti. Incercati sa contactati distribuitorii de carte, sa vedeti clar conditile lor de livrare si plata. Sa vedeti cam pana unde putet sa urcati cu adausul comercial pus peste pretul de cumparare al cartilor pentru ca din acesta sa va acoperiti propriile cheltuieli de funtionare ale magazinului macar (pana sa ajungeti sa discutati de profit). Presupun ca va ganditi ca macar pentru inceput sa o faceti si pe vanzatorul,urmand ca dupa ceva timp, daca treaba merge, sa angajati si o persoana cu contract de munca.
Nu stiu din ce localitate sunteti dar studiati bine piata si vedeti daca o astfel de afacere chiar merge acolo.
Va recomand ca daca totul va e clar si calculele nu va dau cu minus, sa cititi la adresa urmatoare conditiile de infintare ale unei intreprinderi individuale la registrul comertului.
[ link extern ]
Pentru aceasta forma, contabilitatea si declaratiile de depus la finante sunt mai simple si mai putine. Puteti sa le faceti singura.
Si procedura si costurile de inregistrare la registrul comertului si finante sunt mai simple ca si eventuala inchidere a afaceri si radierea de la aceste institutii, daca treaba nu merge, la orizontul a trei sau patru ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
george-neagu, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert produse second hand pe srl sau pe ii Neea_86 Neea_86 Buna ziua, As avea nevoie de ajutor din partea dumneavoastra, as vrea daca sa poate sa ma sfatuiti in legatura cu deschiderea unui magazin second hand. Noi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - infiintare librarie yonut yonut Buna ziua... Am si eu o intrebare....Avem spatiul si mobilierul necasar pentru o librarie (tipografie)....as vrea si eu sa stiu cat costa si ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Ce am de facut pentru a vinde in piata? Mile30 Mile30 Buna! Vreau sa incep o mica afacere pentru a rotunjii veniturile. De ce nevoie pentru a vinde in piata? Pentru a cumpara si a vinde in piata diverse, ... (vezi toată discuția)