avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire

Bună ziua! Eu cât si fratele meu nu ne înțelegem prea bine cu părinții iar ei doresc sa ne dezmostenească, se poate acest lucru ? Adica noi nu avem nimic de spus ? Nu putem sa ne opunem cumva ?
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
_persoană_anonimă, utilizator
Nu aveți niciun cuvânt de spus dacă vor să își înstrăineze averea în timpul vieții. Pot da tot ce au cuiva în schimbul întreținerii sau a unei rente viagere - o sumă de bani pe care să o primească periodic pe tot timpul vieții - păstrându-și în același timp uzufructul (dreptul de a o folosi cât timp trăiesc).

Sau la fel, pot vinde tot oricând, dacă vor.

Încercați să vă apropiați de ei. Părinții nu prea spun astfel de lucruri fără motiv, or fi vrând să comunicați și/sau să îi ajutați mai mult decât o faceți acum.
Buna ziua,
Dezmostenirea se poate face prin instrainarea prin contracte de donatie sau de vanzare cumparare a tuturor bunurilor catre alte persoane.
In aceasta situatie sunt suverani pe bunurile lor dumneavoastra ne putand avea niciun punct de vedere.
Buna seara,

Fiecare decide in timpul vietii daca isi instraineaza sau nu proprietatea.

Dreptul de proprietate este exercitat in mod liber si neingradit.

Fiecare dispune de acest drept, dupa cum doreste.

Este aplicabil principiul libertatii contractuale.
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inlaturare copil de la mostenire ELLACAL ELLACAL Buna ziua, Ma intereseaza cat de realista este amenintarea unui parinte ca dupa moartea sa , apartamentul in care locuieste nu va ramane unicului copil pe ... (vezi toată discuția)
Trecerea casei de la parinti la copil ionut_alex ionut_alex Buna ziua vreau sa trec casa de pe numele parintilor pe numele meu dar nu stiu cum este mai bine ca apoi sa nu se ridice cu pretenti celelalte surori ce ma ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunuri relu65 relu65 Buna ziua.Tatal si mama mea au decedat.In timpul vietii ei au facut act de vanzare cumparare fratelui meu pentru casa in care au locuit.Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)