avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ca Presedinte al unei asociatii de locatari ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ca Presedinte al unei asociatii de locatari ce demersuri ar trebui sa iau in situatia unui imobil al carui proprietar a decedat neavand mostenitori legali?

Ca Presedinte al unei asociatii de proprietari ce demersuri ar trebui sa iau in situatia unui imobil al carui proprietar a decedat de 2 ani neavand mostenitori legali?
Mentionez ca imobilul nu are intabularea la CF.
Unde ma adresez si ce documente trebuie sa depun?

Multmesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:52, 3 Iunie 2020
Anuntati primaria locala.
Altceva nu aveti de facut!
Multumesc pentru raspuns.
Am anuntat primaria in urma cu 1 an, nu am primit niciun raspuns in urma depunerii dosarului cu toate documentele doveditoare.
As dori sa stiu daca am dreptul sa depun solicitare la primarie sa ma imputerniceasca sa obtin intabularea (urmand sa ma despagubeasca ulterior in privinta costurilor) ?
De asemenea, ce pot face sa urgentez procedura prin care imobilul intra in proprietatea statului si subsecvent sa pot fi despagubit pentru datoriile la intretinere ale defunctei?
Primaria ma poate imputernici in vederea procedurii notariale privind constatarea vacantei succesorale si emiterea certificatului?

Multumesc frumos

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Sau trebuie sa ma adresez direct DGFPMB cu solicitarea de a ma imputernici sa efectuez aceste demersuri?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Pentru datorii...aveti varianta de notare a acestora in Cartea funciara, pena se hotaraste statul sa preia mostenirea...
Acest demers de deschidere a succesiunii revine secretarului UAT, mergeti si discutati su dumnealui/ei.
Nefiind proprietarul bunului imobil nu aveti calitatea sa solicitati intabularea acestuia
Referitor la debitele aferente bunului imobil aveti dreptul ca persoana juridica=asociatie de proprietai sa instituiti privilegiu imobiliar la ocpi
Ar fi de preferat sa analizati variantele de restrictionare provizorie furnizare utilitati la respectivul apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deces proprietar fara mostenitori florina9 florina9 Buna ziua! Va rog dati-mi o solutie legala pt urmatoarea situatie. Am ingrijit o batranica timp de 15 ani fara sa se puna problema unor acte pt garsoniera pe ... (vezi toată discuția)
Privilegiul imobiliar elga50 elga50 Am urmatorul caz: - un apartament in care locuieste sotul mostenitor; - la apartamentul respectiv s-au inregistrat restante fara speranta de a mai fi ... (vezi toată discuția)
Eliberare duplicat dupa autoriz. construire, pt succesiune popvas popvas Buna seara Sunt in urmatoare situatie: Ma aflu in curs de dezbatere a unei succesiuni. Printre bunurile ce constituie masa succesorala, se afla si o casa ... (vezi toată discuția)