avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru de evidenta fiscala pentru PFA cu norma de ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru de evidenta fiscala pentru PFA cu norma de venit

Buna seara. Este obligatoriu registrul de evidenta fiscala pentru PFA cu norma de venit? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Audit Vic Cont , Contabil 17:33, 8 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Rostul lui este sa cuprinda detaliat toti pasii si cu sumele aferente care au stat la baza acelor sume finale trecute in declaratia unica la venituri si cheltuili si impozitului pe venit. Cum la impozitarea pe norma de venit nu e cazul de asa ceva, nici acest registru nu mai apare ca necesar ci doar registrul de incasari si plati, partea de incasari pentru ca e legat de tva, adica valoarea incasarilor daca depaseste acel plafon care impune inregistrare ca platitor de tva.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Referitor la Registrul de evidenta fiscala in Codul Fiscal la Art 69 Alin 8 se prevde ca "Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea referitoare la venituri din Registrul de evidență fiscală și nu au obligații privind evidența contabilă."
Registrul de evidenta fiscala pentru persoanele fizice este reglementat de Ordinul MFP 3254/2017.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform art.69 al. 8 din codul fiscal : contribuabili care desfășoară ... tory_bei tory_bei Conform art.69 al. 8 din Codul fiscal : Contribuabili care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au ... (vezi toată discuția)
Completare registru jurnal de incasari si plati pfa norma de venit cristinella73 cristinella73 Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu temeiul legal in baza caruia pfa-urile impuse pe baza de norma de venit completeaza in registrul jurnal doar partea de ... (vezi toată discuția)
Venitul brut include tva? tmarius1 tmarius1 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si platitor de TVA. Am inteles ca OUG 125 prevede ca in cazul ca depasesc un venit anual brut de 100.000 euro, sunt ... (vezi toată discuția)