avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Completare registru jurnal de incasari si plati pfa ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Completare registru jurnal de incasari si plati pfa norma de venit

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu temeiul legal in baza caruia pfa-urile impuse pe baza de norma de venit completeaza in registrul jurnal doar partea de incasari
ma refer la anul 2013
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cristinella73 , utilizator 12:56, 12 Aprilie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este vorba de prevderea din codul fiscal valabil atunci, de la art. 49 (8) Contribuabilii care desfășoară activități pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit au obligația să completeze numai partea din Registrul-jurnal de încasări și plăți referitoare la încasări, potrivit reglementărilor contabile elaborate în acest scop.
Asta era necesar pentru ca daca depaseati un anumit plafon al incasarilor, urma sa fiti trcut la platitor de tva, obligatoriu. Asta este si acum valabil.
Aveti textul codului fiscal de atunci la adresa [ link extern ]
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Document justificativ pentru registrul jurnal de incasari si plati - paypal ipi ipi Pentru PFA - Norma de venit, pot sa trec ca si document justificativ (pentru incasari) in Registrul Jurnal de Incasari si Plati un \"extras de cont\" PayPal?! (vezi toată discuția)
Pfa, norma de venit , registru jurnal incasari si plati ioano ioano Pentru PFA , la norma de venit, este obigatorie completarea registrului jurnal de incasari si plati (RJIP) in 2017? sau pentru norma de venit se ... (vezi toată discuția)
Norma de venit 1ppp 1ppp Am un PFA si sunt impozitat la norma de venit. Trebuie sa tai chitanta si factura la serviciile pe care le prestez (foto-video)? (vezi toată discuția)