avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot bunurile imobiliare sa devina proprietate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot bunurile imobiliare sa devina proprietate comuna

Buna ziua,
Sunt impreuna cu partenerul meu de aproape 20 de ani, avem impreuna 2 copii minori si mai multe proprietati imobiliare achizitionate in aceasta perioada, pe numele unuia sau altuia dintre noi doi.
Cum putem face ca aceste bunuri sa devina proprietatea ambilor?
Nota: Niciuna dintre proprietati nu are ipoteca sau ceva limitari.

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2020
Anamaria_Vaida, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anamaria_Vaida , utilizator 10:53, 17 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pt ca bancile se cam feresc sa dea credite pt cumpararea unui imobil astfel dobandit., cu cash e mai greu de gasit cumparator si sunt si aici cazuri cand se feresc sa cumpere.
Da, dar asta tine de viziunea total eronată (ca să nu zic prostie) a băncilor.
Nu are nimic de a face cu natura contactului.
Simulatia e mai buna?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
de acord ca e prostie, dar banii sunt la ele, bancile.

oricum, ca sa ma intorc la topic, nu as combina bunurile, sa ma coste sa fac asta ca sa ma coste apoi sa fac partaj.
poate dona unul celuilalt un bun sau cate e nevoie pt a echilibra situatia.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
Păi ei nu doresc un schimb, ci ca bunurile proprii să devină comune.
Si daca isi donează reciproc cote, tot sunt in indiviziune și tot la partaj s-ar ajunge.
Nu am zis niciunde de vreun schimb sau sa isi doneze cote. Am inteles ideea, au cumparat imobile cand unul, cand celalalt si am propus sa se doneze doar un bun sau doua cat nr de imobile sau valoarea pe care o are in proprietate fiecare, sa fie egala, tocmai asta zic, ca nu au niciun interes sa aiba bunuri comune ca fiecare sa poata dispune liber de bunul sau, nu sa fie vreunul comun, tocmai ca sa nu fie vb canva de vren partaj.
am intrebat de ce vor, ce interes au ca bunurile sa devina comune, inca nu am primit raspuns./

Alte discuții în legătură

Bunuri comune versus bunuri proprii Lili_Stefan Lili_Stefan Buna ziua. Imi puteti spune care este cea mai simpla varianta de a transfera bunurile proprii ale sotului in masa comuna a bunurilor familiei.Sotul este de ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil prin programul prima casă de persoană necăsătorită. poate deveni ulterior coproprietar actualul partener? Ioana A Ioana A Buna ziua. Daca un cuplu necasatorit locuieste intr un imobil si unul dintre parteneri doreste sa il cumpere prin programul \"prima casa\" pe numele sau si ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune Lyca Lyca Buna ziua, Sunt casatorita de aproape 11 ani. Sotul meu are contract de vanzare - cumparare (este proprietar) pe actuala casa cu putin timp inainte de ... (vezi toată discuția)