va rog o clarificare, in actuala situatie epidemica spitalele covid sau suport covid cate ore pot trimite personalu medical sa lucreze in acele combinezoane, vreau sa mentionez ca in prezent fiecare spital face acest lucru dupa bunu plac/ disponibilitate angajati...
exista o reglementare in aceasta privinta, diferentele sunt enorme
va multumesc
Mergeti personal acolo cu cererea si cereti o audienta.
Cat priveste obligatia angajatorilor consider ca este ceva utopic...
Legea prevede ceva in mod generic, dar daca ai o problema concreta trebuie rezolvata in concret.
Aveti o problema care trebuie lamurita urgent si nicidecum nu depinde de managerul spitalului.
Din ce oras sunteti?
Trebuie sa existe norme clare care sa precizeze in mod precis si determinat durata.
Va puteti adresa MS printr-o notificare scrisa transimisa prin posta cu confirmare de primire. Daca nu primiti raspuns scris in termen de 30 zile de la data care a apare de primire pe confirmarea de primire, in baza OG nr. 27/ 2002 privind petitiile puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva MS in baza Legii nr. 554/ 2004.
Personal cred ca veti primi un raspuns asemanator cu mesajul meu din data de 04.06.2020
Eu inteleg ca sunt praf in organizare si nu stiu de capul lor dar trebuie clar stabilit.
Sa-ti echipamentul de protectie aiurea dauneaza sanatatii si MS ar trebui sa stie in mod normal acest lucru pentru ca nu este chiar secret...
Daca aveau un bun organizator de la inceput lucrurile ar fi stat altfel.
Managerii insa au fost praf si trebuiau schimbati aproape toti.
Eu asa inteleg ca trebuie facuta o reforma adevarata si concreta.
Cine nu a fost pregatit trebuia imediat schimbat sau in 48 de ore.
Un chestionar cu doua intrebari ar fi fost suficient pentru examinare rapida.
Mergeti personal sa discutati deoarece este o chestiune urgenta si trebuie lamurit in maximum 24 de ore si nu in 30 de zile.
Pentru EIP sunt saplicabile Cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a EIP la locul de munca aprobate prin HG nr. 1048/ 2006 cu modificarile si completarile ultrioare.
In urma idenrificarii si evaluarii factorilor de risc profesional, angajatorul aproba la nivelul firmei o Lista cu EIP care se acorda lucratorilor pe locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii/ activitati. In aceasta lista se mentioneaza sortimentele de EIP care se acorda si durata de serviciu.
Mediu toxic
Mircea Sandu
Este legal dacă lucrez într-un mediu toxic(nitro, ecetona,dizilventi)sa am o singura pauza în 8 ore, sa nu ni se ofere măști de protecție și sa nu ... (vezi toată discuția)
Evaluare risc
marsta
De curand firma la care lucrez a contractat executia unui produs nou care implica lucrul cu vata minerala: taiere la dimensiunea ceruta , cu ajutorul ... (vezi toată discuția)