avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Retrogradare din funcție de conducere în contextul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Retrogradare din funcție de conducere în contextul pandemiei

Bună seara! Am următoarea situatie și va rog dacă ma puteți ajuta cu un răspuns. În contextul pandemiei societatea "x" face restructurări după întoarcerea din șomajul tehnic, la nivelul tuturor departamentelor, inclusiv reduceri salariale. Întrebarea este următoarea în contextul pandemiei retrogradarea din funcție de conducere poate fi posibila și legala? Retrogradarea am văzut ca este o sancțiune a unei abateri disciplinare potrivit codului muncii, care se stabilește pentru un termen de maxim 60 zile. Dacă ești retrogradat din funcția de conducere trebuie semnat un act adițional pentru stabilirea perioadei de retrogradare? Este legala adoptarea unei astfel de masuri în contextul în care te întorci din șomaj tehnic și societatea trebuie sa te tina angajat (dacă nu îți dai demisia) 6 luni? Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 4 Iunie 2020
Dacă ești retrogradat din funcția de conducere trebuie semnat un act adițional pentru stabilirea perioadei de retrogradare?


In speta:
- aplicarea sanctiunii se face numai dupa efectuarea unei cercetari disciplinare;
- se emite emite de catre angajator sinu se inchie act aditional la c.i.m.


Este legala adoptarea unei astfel de masuri în contextul în care te întorci din șomaj tehnic și societatea trebuie sa te tina angajat (dacă nu îți dai demisia) 6 luni?


Nu exista nicio astfel de obligativitate in sarcina angajatorului.
Am înțeles. Dar dacă eu ma întorc după aceasta perioada de șomaj tehnic, e legal ca firma sa ma retrogradeze dacă nu am săvârșit nicio abatere disciplinara?
Nu este legala o astfel de masura disciplinara fara efectuarea cercetarii disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! firma la care lucrez dorește să mă sancționeze ... 2006 2006 Buna ziua! Firma la care lucrez dorește să mă sancționeze pentru o greșeală. Menționez că eu nu îmi aduc aminte de incident,nu mi s au prezentat nici ... (vezi toată discuția)
Conflict munca carmenstan carmenstan am fost plecata in strainatate in timpul concediului de odihna ,nu am reusit sa-mi rezolv poblemele familiale si am sunat la serviciu , la intelegere cu seful ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pentru furt carpaho carpaho UN ANGAJAT A FURAT UN OBIECT DE INVENTAR DIN SOCIETATE. cE PROCEDURI TREBUIE SA INDEPLINEASCA ANGAJATORUL SI CE SANCTIUNE POATE FI ATRIBUITA ACESTUI FAPT ... (vezi toată discuția)